Liāna Langa izlēmusi pamest partiju JKP
foto: Ieva Leiniša/LETA
Jauns.lv ir vērsies pie politiķes, lai lūgtu komentēt savu lēmumu
Sabiedrība
2024. gada 3. septembrī, 12:23

Liāna Langa izlēmusi pamest partiju JKP

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Pēc neveiksmīgas kandidēšanas nesenajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās publiciste, latviešu valodas un kultūras aizstāve Liāna Langa ir izlēmusi pamest “Jauno konservatīvo partiju” (JKP), noskaidroja Jauns.lv.

Liāna Langa izlēmusi pamest partiju JKP...

Šo publiski neizskanējušo informāciju portālam apstiprināja JKP priekšsēdētājs, bijušais Labklājības ministrs un Saeimas deputāts Gatis Eglītis.

“Ar Langas kundzi šķiramies kā sabiedrotie. Mums tomēr paliek kopējā cīņa par latviešu valodu un kultūru,” telefonsarunā pauda Eglītis. Langas lēmuma iemeslus viņš sīkāk nekomentēja, taču pieļāva, ka solis saistīts ar iespējamu vēlmi startēt gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Jauns.lv ir vērsās pie politiķes, lai lūgtu komentēt savu lēmumu: "Mani vēlētāji mani redzēja citas partijas biedru rindās. Plānoju turpināt īstenot savu politisko programmu, kas ir arī viens no Trešās Atmodas ideāliem, - Latvijas derusifikāciju. Par tālākajām gaitām noteikti informēšu sabiedrību," pauda Langa.

Viņa gan nedz apstiprināja, nedz noliedza Jauns.lv rīcībā esošo informāciju par ieceri drīzumā pievienoties "Nacionālajai apvienībai" (NA): "Kā jau minēju, par saviem turpmākajiem lēmumiem un gaitām politikā noteikti informēšu medijus un sabiedrību, to darīt priekšlaicīgi no manas puses būtu pārsteidzīgi. Paldies par Jūsu interesi!"

Jau vēstīts, ka JKP šovasar noritējušajās EP vēlēšanās startēja ar Liānu Langu, bijušo Satiksmes ministru Tāli Linkaiti un Gati Eglīti priekšgalā. Partija neieguva nevienu EP deputāta mandātu, izpelnoties vien 1,50% vēlētāju balsu.