112

Viens no zēniem, ko Jelgavā uz gājēju pārejas notrieca, atrodas vidēji smagā stāvoklī

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Jau ziņots, ka neilgi pirms pirmās skolas dienas, 30. augustā, Jelgavā uz gājēju pārejas tika notriekti trīs zēni. Mediķi raidījumam "Degpunktā" skaidro, ka viens no cietušajiem šobrīd atrodas vidēji smagā stāvoklī.

Viens no zēniem, ko Jelgavā uz gājēju pārejas notr...

Nelaimīgā sadursme notika 30. augustā, neilgi pirms plkst. 12.00, kad kāds 1948. gadā dzimis šoferis uz gājēju pārejas notrieca trīs zēnus, kas centās šķērsot ielu. Kā Jauns.lv norādīja Valsts policija, šoferis vadījis "Opel" markas spēkratu, un sadursme notikusi uz neregulējamās gājēju pārejas Rīgas ielā — automašīna braukusi pa Rīgas ielu virzienā no Kalnciema ceļa uz Skautu ielas pusi.

Pēc sadursmes visi trīs zēni tika nogādāti ārstniecības iestādē, kur rūpes par viņiem uzņēmās mediķi. Ārstniecības personāls vēsta, ka divi no puišiem šobrīd atrodas apmierinošā stāvoklī, kamēr viens — vidēji smagā.

Lai gan Valsts policija vēl skaidro sadursmes cēloņus, satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis vēsta, ka "šis manevrs no vadītāja puses nekādā veidā nav attaisnojams". "Ja tuvojies gājēju pārejai, obligāti ir jāpārliecinās, vai tur nepārvietojas cilvēki. It sevišķi šajā gadījumā, kad gājēji tuvojas no labās puses, bet automobilis pārvietojas pa kreiso joslu, tad viņam noteikti ir pietiekoši laika pamanīt šos gājējus, kas iet, un izvairīties no negadījuma. Tā ir absolūta neuzmanība no vadītāja puses, kas šajā situācijā ir absolūti nepieļaujama," skaidro eksperts.

Valsts policija skaidro, ka "sākoties jaunajam mācību gadam, ne tikai skolēniem ir jāpierod pie jaunā ikdienas ritma, bet arī pārējiem satiksmes dalībniekiem, piemēram, pie intensīvākas satiksmes". Arī "Latvijas valsts ceļi" (LVC) aicina šoferus mācību gada sākumā būt īpaši uzmanīgiem. LVC apstiprina, ka, līdz ar mācību gada sākumu, "satiksme apdzīvotās vietās un piepilsētās kļūs intensīvāka", un piebilst, ka "vadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo uz ceļiem turpmāk būs vairāk gājēju un velosipēdistu, kā arī bērni un pusaudži, kas pārvietojas pa ceļu ar skrejriteņiem".