1dienas
19stundas
36minūtes
44sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ukrainas mediķiem talkā nākusi neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna no Ropažu novada
foto: Bojarskas novada pašvaldība
Bojarskas mediķi saņēmuši Latvijas sūtījumu.
Novadu ziņas

Ukrainas mediķiem talkā nākusi neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna no Ropažu novada

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ukrainas mediķiem turpmāk glābšanas darbos talkā nāks neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna no Latvijas, ko tai dāvājis Ropažu novads.

Ukrainas mediķiem talkā nākusi neatliekamās medicī...

"24. augustā bojāru kopiena saņēma humāno palīdzību no mūsu sadraudzības pilsētas - Ropažu novada pašvaldības. NMPD automašīna "Volkswagen" nodota "Bojarskas primārās medicīnas un sanitārās aprūpes centra" direktoram Aleksandram Azarovam. Sirsnīgi pateicamies mūsu starptautiskajiem draugiem par palīdzību, ko viņi sniedz bojāru kopienai šajā, Ukrainai tik grūtajā laikā!"  vēsta Bojarskas pilsētas dome.

foto: Bojarskas novada pašvaldība
Latvijas NMPD automašīna turmpāk glābs Bojarskas iedzīvotājus.
Latvijas NMPD automašīna turmpāk glābs Bojarskas iedzīvotājus.

Arī Ropažu novada pašvaldība apstiprina, ka "sūtījums nogādāts novada sadraudzības pilsētai Bojarskai. "Šī automašīna tiks izmantota, lai sniegtu medicīnisko palīdzību Bojarskas pilsētas teritoriālās kopienas iedzīvotājiem!" vēsta pašvaldība.

Ropažu novada pašvaldība Ukrainai kopā dāvina 12 medicīniskos transportlīdzekļus, saskaņā ar pieņemto lēmumu 29. maija domes sēdē. Turklāt, 2024. gada 21. augustā Ropažu novada pašvaldība, sadarbībā ar fondu, uzsākusi vēl septiņu medicīniskās palīdzības automašīnu transportēšanu uz Ukrainas frontes līnijas karstajiem punktiem. Ropažu novads par palīdzības sniegšanu izsaka siltu pateicību"Ganta Fondam", brīvprātīgajiem un ziedotājiem par automašīnu nogādāšanu Ukrainā.

Jāpiebilst, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests jau martā bija publicējis sludinājumu VAS “Valsts nekustamie īpašumi” tīmekļa vietnē par "Publiskām personām un sabiedriskā labuma organizācijām piedāvāto kustamo mantu - 22 dienesta operatīvajiem medicīniskajiem transportlīdzekļiem". Ropažu novada pašvaldība pieteicās piegādāt Ukrainai 12 transportlīdzekļus, ko nodot tās sadraudzības pilsētai Bojarkai un citām pašvaldībām Ukrainā, lai izmantotu tās sabiedrības vispārējam atbalstam.