Par Ministru prezidentes padomnieku kļūst Ints Dālderis
foto: Izdevniecība Rīgas viļņi
Ints Dālderis.
Politika
2024. gada 26. augustā, 16:08

Par Ministru prezidentes padomnieku kļūst Ints Dālderis

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Par Ministru prezidentes padomnieku kļuvis Ints Dālderis, kura atbildībā būs Eiropas Savienības fondu jautājumi. I. Dālderis uzsver, ka viņa prioritāte amatā būs darbs, lai nodrošinātu ES fondu efektīvu ieguldīšanu un šīs investīcijas maksimāli sekmētu Latvijas ekonomikas attīstību un konkurētspēju, jauns.lv informēja Ministru prezidentes preses sekretārs Aleksis Zoldners.

Par Ministru prezidentes padomnieku kļūst Ints Dāl...

Par Ministru prezidentes padomnieku kļuvis Ints Dālderis, kura atbildībā būs Eiropas Savienības fondu jautājumi. I. Dālderis uzsver, ka viņa prioritāte amatā būs darbs, lai nodrošinātu ES fondu efektīvu ieguldīšanu un šīs investīcijas maksimāli sekmētu Latvijas ekonomikas attīstību un konkurētspēju.

I. Dālderis bijis finanšu ministra padomnieks budžeta, nodokļu un ES fondu jautājumos, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka padomnieks satiksmes infrastruktūras objektu finansēšanā, Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas padomnieks ES fondu investīciju plānošanā un ieviešanā, Saeimas deputāts un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas loceklis, kultūras ministrs, kā arī ieņēmis citus amatus valsts pārvaldē un nevalstiskajā sektorā.

Dālderis būs štata padomnieks, viņa atalgojums būs 3800 eiro pirms nodokļu nomaksas, informēja Zoldners.

I. Dālderis ieguvis augstāko izglītību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, un ir biedrības "Nekustamā īpašuma attīstītāju alianse" valdes priekšsēdētājs.