LDDK ģenerāldirektors par nodokļu reformu: "Ja mēs šobrīd nerīkosimies, pēc gada varam atpalikt vēl vairāk"
foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs.
Politika
2024. gada 26. augustā, 10:25

LDDK ģenerāldirektors par nodokļu reformu: "Ja mēs šobrīd nerīkosimies, pēc gada varam atpalikt vēl vairāk"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nodokļu reformas neīstenošana būtu bezatbildība, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs.

LDDK ģenerāldirektors par nodokļu reformu: "Ja mēs...

Viņš atzīmēja, ka LDDK no nodokļu reformas sagaidīja konkurētspējas uzlabošanu un birokrātijas mazināšanu, taču tas netiek piedāvāts. "Nevienā no pasākumiem nesaskatījām uzlabojumus - tieši otrādi," teica Gorkšs, piebilstot, ka piedāvājums ietver virkni jaunu pasākumu, kas visdrīzāk apgrūtinās vēl vairāk vienu vai otru procesu. Tāpat Gorkšs atzīmēja, ka Finanšu ministrijas un koalīcijas partneru prezentētais piedāvājums "drīzāk atgādina pensiju fondu slēptu ielikšanu kabatās, lai spētu palielināt budžeta tēriņus".

LDDK ģenerāldirektors minēja, ka šīs reformas atstāšana bez rezultāta būtu bezatbildīgs solis. "Pabeigt šo procesu bez rezultāta būtu ļoti liela bezatbildība un tuvredzība, jo ir skaidrs, ka mēs atrodamies recesijas vai stagnācijas brīdī un, ja mēs šobrīd nerīkosimies, pēc gada jau varam atpalikt vēl vairāk," sacīja Gorkšs.

Viņš arī piebilda, ka reformu neīstenošana, kavēšanās un sasteigtu piedāvājumu virzīšana zināmā mērā ir kļuvusi par šīs valdības vizītkarti. LDDK ir nacionāla līmeņa darba devēju pārstāvis un sociālekonomisko sarunu partneris Ministru kabinetam. LDDK misija ir veidot Latvijas uzņēmējdarbību atbalstošu vidi, veicinot uzņēmēju konkurētspēju un pārstāvot darba devējus sociālā dialoga ietvaros nacionālā, Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī.