Vai Uzvaras parka "sliktā aura" ir uzvarēta?
foto: Paula Čurkste/LETA
Uzvaras parks.
Sabiedrība

Vai Uzvaras parka "sliktā aura" ir uzvarēta?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pirms diviem gadiem tika nojaukts padomju karavīru pieminekļa obelisks Pārdaugavā, Uzvaras parkā. Pēc tam parkā notika nopietnas izmaiņas, un tas tika atvērts kā daļa no pilsētvides rīdzinieku atpūtai. Bet vai parka aura ir mainījusies? Uz šo jautājumu TV24 raidījumā "Ziņu TOP" atbildēja Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

Vai Uzvaras parka "sliktā aura" ir uzvarēta?...

"Manuprāt, katri svētki, uz kuriem cilvēki labprāt nāk Uzvaras parkā, mūs attālina no šīs vēsturiskās auras," ir pārliecināts Vilnis Ķirsis. "Ja parks paliktu tukšs, šī aura visdrīzāk [līdz šim] saglabātos." Viņš turpina: "Šobrīd mums ir gatavs otrās kārtas projekts, kur būs vairāk sporta laukumu, un es domāju, ka tas vēl vairāk attālinās [atmiņas par parka pagātni]." Ķirsis pārliecinoši paziņo: "Man ir sajūta, ka šo auru ir izdevies diezgan veiksmīgi un ātri novērst. Un tas ir pateicoties rīdziniekiem un visiem cilvēkiem, kuri labprāt turp iet un pavada laiku."

Svinot Rīgas dzimšanas dienu, divus vakarus neticamas pārmaiņas piedzīvos Uzvaras parks, piedāvājot ikkatram sajust uguns brīnumu un pārsteidzošas ierastās vides pārmaiņas.

Francijas mākslinieku grupas “Cie Carabosse” dzīvās uguns instalācijas Uzvaras parkā

Svinot Rīgas dzimšanas dienu, divus vakarus neticamas pārmaiņas piedzīvos Uzvaras parks, piedāvājot ikkatram sajust uguns brīnumu un pārsteidzošas ierastās vides ...

Uzvaras parkā viss mierīgi (09.05.24.)

2024. gada 9. maijs Uzvaras parkā norit mierīgi un bez liekiem starpgadījumiem.

Otrajā posmā plānots parkam pievienot sportisku sastāvdaļu, piedāvājot lielākas aktīvās atpūtas iespējas. Kopējā Uzvaras parka teritorijas platība, kas labiekārtojama divu kārtu ietvaros, ir 14 hektāri. Iepriekš ziņots, ka iedzīvotāji parkā vēlas redzēt zonu ar kafejnīcu, spēka trenažierus un dekoratīvos krūmus, kā noskaidrots aptaujā. 

Piektdien, 10. novembrī, Uzvaras parka laukumā pie slēpju nomas punkta notika preses konference par Uzvaras parka labiekārtošanas projekta gaitu un gaidāmo koncertu “Rīgas sardzē. Uzvaras parka nosaukumam-100” 11. novembrī.

Uzvaras parka rekonstrukcija

Piektdien, 10. novembrī, Uzvaras parka laukumā pie slēpju nomas punkta notika preses konference par Uzvaras parka labiekārtošanas projekta gaitu un ...

Uzvaras parks 2023. gada 9. maijā.

Pirmais 9. maijs bez pieminekļa Uzvaras parkā

Šodien Latvija piedzīvos pirmo 9. maiju bez PSRS pieminekļa, kurš gadu desmitus nostāvēja Uzvaras parkā, bet tad tika demontēts, sekojot ...