Reiņa Dzudzilo personālizstādes "One Will Heart One" atklāšana Tallinas kvartāla laikmetīgās mākslas telpā "Tur" (foto: Mārtiņš Ziders)

Tallinas kvartāla laikmetīgās mākslas telpā "Tur" atklāj Reiņa Dzudzilo izstādi; 21.08.2024.

Tallinas kvartāla laikmetīgās mākslas telpā "Tur" atklāta šīs vasaras cikla "Pieķeršanās struktūru nojaukšana" noslēdzošā izstāde, kuras autors ir mākslinieks un ...

Kultūra

FOTO: raiba publika bauda Reiņa Dzudzilo savdabīgās izstādes "One Will Heart One" atklāšanu laikmetīgās mākslas telpā "Tur"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Laikmetīgās mākslas telpā "Tur", Rīgā, 21.augustā atklāta mākslinieka Reiņa Dzudzilo personālizstādi "One Will Heart One".

FOTO: raiba publika bauda Reiņa Dzudzilo savdabīgā...

Telpas producente Kristīne Ercika norāda, ka izstādē mākslinieks vēsta par kustību, saikni un potenciālu, pētot, kur mākslas darbs un arhitektūra saplūst dialogā starp atpazīstamo un jauno. Dzudzilo izmanto lodi kā estētiska skaistuma un rotaļīguma simbolu.

Ercika akcentē, ka, iedvesmojoties no Umberto Eko "Skaistuma vēstures", Dzudzilo izaicina tradicionālo skaistuma pastāvību, to aizstājot ar bumbas vieglumu un dinamismu. Viņš tiecas atbrīvot telpu, radot tukšumu, kurā ir iespēja pastāvēt "pauzēm".

Dzudzilo ir atpazīstams ar novatorisko darbu vizuālajā mākslā un scenogrāfijā. Viņš ir ieguvis izglītību Latvijas Mākslas akadēmijā, kur attīstījis savdabīgu pieeju, apvienojot tradicionālās un mūsdienu mākslas tehnikas. Dzudzilo ir plaši atzīts savu iekļaujošo instalāciju un izstāžu dēļ, kuras pēta tādas tēmas kā telpa, laiks, identitāte un uztvere, nereti ietverot skaņas, gaismas un kustību elementus, lai radītu dinamisku un saistošu vidi.

Dzudzilo darbi ir bijuši skatāmi daudzās personālizstādēs un grupu izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs, no kurām ievērojama daļa tapusi sadarbībā ar mākslinieci Kristu Dzudzilo. Savas karjeras laikā viņš ir saņēmis vairākus prestižus apbalvojumus, tostarp, Latvijas teātra gada balvu "Gada scenogrāfs".