"Ecolines" valdes priekšsēdētājs skaidro, kā notika avārija Lietuvā
foto: Ekrānuzņēmums
Lietuvā, apgāžoties autobusam Kaļiņingrada–Rīga, cietuši 26 cilvēki.
112
2024. gada 19. augustā, 12:53

"Ecolines" valdes priekšsēdētājs skaidro, kā notika avārija Lietuvā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pirmdienas rītā Šaķu rajonā Lietuvā apgāzies starppilsētu pasažieru autobuss maršrutā Kaļiņingrada-Rīga, kā rezultātā cietuši 26 cilvēki. SIA "Norma - A" valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs portālam Jauns.lv skaidro negadījuma apstākļus.

"Ecolines" valdes priekšsēdētājs skaidro, kā notik...

Avārija notika ap plkst. 6.00, kad autobuss nobrauca no ceļa un apgāzās uz sāniem, pasažieriem gūstot traumas. Uz negadījuma vietu tika nosūtītas ātrās palīdzības brigādes no tuvējām apkaimēm.

Kā Jauns.lv skaidro SIA "Norma - A" valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs, viņš sazinājies ar Lietuvas kolēģiem un noskaidrojis, ka avārija notikusi brīdī, kad autobuss iebraucis mazā miestā: "Tur ir specifisks pagrieziens un šoferis nenovaldīja autobusu un uzbrauca virsū norobežojumam, bija mēģināts autobusu pagriezt un tas apgāzās.”

Podgornijs piemin, ka avārija notikusi, neraugoties uz faktu, ka šoferis ir ar vairāku gadu pieredzi.

Tāpat viņš norādīja, ka šobrīd pasažieriem pakaļ ir atbraucis autobuss un tiek gaidīti vēl tie pasažieri, kas bija devušies pārbaudīties uz slimnīcu. Tālāk pasažieri tiks nogādāti savos galamērķos.

Zināms, ka smagi cietuši ir divi cilvēki. Ar to transportēšanu tālāk jau nodarbosies apdrošinātāji.

Latvijas vēstniecības Lietuvā rīcībā ir ziņas par vienu cietušo Latvijas pilsoni, kā arī informācija, ka autobusā bija 19 Latvijas valstspiederīgie.