"Viņš runāja mana drauga balsī!" Brīdina par krāpnieku jauno shēmu
foto: Shutterstock
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība

"Viņš runāja mana drauga balsī!" Brīdina par krāpnieku jauno shēmu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Jānis Karalis dalījās ar ziņu "Facebook", ka krāpnieki izmanto mākslīgo intelektu, lai imitētu pazīstamu cilvēku balsi un izkrāptu naudu.

"Viņš runāja mana drauga balsī!" Brīdina par krāpn...

Likteņdārza valdes priekšsēdētājs "Facebook" stāsta, ka viņam piezvanīja no nepazīstama numura. Kad viņš pacēla telefonu, sadzirdēja sava drauga balsi. Krāpnieki, visticamāk, izmantoja mākslīgā intelekta tehnoloģijas, lai imitētu viņa drauga balsi. Zvans sākās ar izmisuma pilnu stāstu par avāriju, kas esot notikusi drauga vainas dēļ. Viņš esot uzbraucis kādai meitenei un pats tagad esot slimnīcā ar lauztām ribām. Viņam esot steidzami nepieciešami 25 000 eiro, lai netiktu ierosināta krimināllieta.

Jānim bija skaidrs, ka kaut kas nav kārtībā, tāpēc viņš pateica krāpniekam, lai uzgaida, un sazinājās ar draugu, lai noskaidrotu, vai viss ir kārtībā. Draugs apstiprināja, ka viss ir labi. Tomēr krāpnieki pēc tam atkal zvanīja un turpināja lūgt naudu. Jānis brīdina, lai cilvēki būtu uzmanīgi, ja zvana kāds no nepazīstama numura, bet runā pazīstama cilvēka balsī. It īpaši, lai tiek pasargāti seniori.

Tēmas