Izskan versija, ka Spānijā iestrēgušo jauniešu repatriācija valstij izmaksāja ap 100 tūkstošiem eiro
foto: Ārlietu ministrija
Jaunieši, kuri no Spānijas atgriezās atpakaļ Rīgā.
Sabiedrība

Izskan versija, ka Spānijā iestrēgušo jauniešu repatriācija valstij izmaksāja ap 100 tūkstošiem eiro

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajā medijā "X" lietotāji šūmējas par to, ka jauniešu repatriācija no Spānijas uz Latviju valstij varētu būt izmaksājusi ap 100 tūkstošiem eiro.

Izskan versija, ka Spānijā iestrēgušo jauniešu rep...

Sociālā medija "X" lietotājs Saulis Varpins (@SaulisVarpins) publicējis ierakstu ar tekstu "Ja divi autobusi no Spānijas var izmaksāt 100 000, tad kādam tā atkal ir laimes spēle…" un klāt pievienojis fotoattēlu no TV3 ziņām, kurās tika pausta informācija par izmaksām sakarā ar jauniešu atgādāšanu mājās.

Jauns.lv sazinājās ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC), lai noskaidrotu, vai izmaksas tiešām ir tik lielas. 

Kā skaidro PTAC, "tā ir informācija uz doto brīdi, mēs oficiāli neesam absolūti neko teikuši par 100 000 EUR. Izmaksas noteikti būs mazākas".

Pašlaik repatriācijas izmaksas vēl tiek apkopotas, un izdevumi tiks segti no licencēto tūrisma pakalpojumu sniedzēju iemaksātās ikgadējās valsts nodevas.

PTAC arī norāda, ka ceļotāju repatriācija no Spānijas un Portugāles noslēgusies veiksmīgi, Latvijā atgriezušies 147 ceļotāji. Jaunieši no Spānijas atgriezās Rīgā 12. augustā, ap plkst. 17.30, savukārt šorīt, 13. augustā, ap plkst. 5.00 mājup atgriezās 66 ceļotāji, kuri ar brauciena organizētāju autobusu devās atpakaļceļā no Portugāles uz Latviju, bet Francijā autobusam radās tehniskas problēmas, tādēļ tika uzsākta repatriācija.