Izdevēja Kilbloka vīlusies Daudziņas grāmatas atklāšanas svētkos: kompots neatbilda gaidītajam
Aktrises Zanes Daudziņas grāmatas “Bērnudienas komunālijā” atvēršanas svētki. (Foto: Dita Deksne)
Sabiedrība

Izdevēja Kilbloka vīlusies Daudziņas grāmatas atklāšanas svētkos: kompots neatbilda gaidītajam

Māris Puķītis

Jauns.lv

“Jaunie vienkārši nemāk uztaisīt autentisku padomju ēdienu,” “Facebook” pukojas grāmatu apgāda “Zvaigzne ABC” vadītāja Vija Kilbloka. Aktrises Zanes Daudziņas grāmatas “Bērnudienas komunālijā” atvēršanas svētkos kā īpaša laika zīme bijis pieteikts žāvēto augļu kompots, bet iznākums neatbildis gaidītajam.

Izdevēja Kilbloka vīlusies Daudziņas grāmatas atkl...

Kilbloka atgādina, ka toreiz šo dzērenu neviens kārtīgs latvietis mājās nevārīja, bet to dabūja kā desertu sabiedriskajā ēdināšanā – bērnudārzā un skolā, armijā, visās ēdnīcās.

“Tad nu, lūk, Zvaigznes kafejnīcas dāsnie jaunieši bija savārījuši kompotu pēc Zane Daudziņa dotās pavārgrāmatas receptes, un paši tik lepni! Nē, tas nebija padomju kompoķiks, es tādu saldumu un augļu daudzumu vienā glāzē nekad neesmu piedzīvojusi,” “Facebook” raksta Kilbloka.

Viņa atgādina: “Mīļie jaunieši, jebkurā ēdnīcā no jebkuras receptes vismaz puse produktu tika nozagti un aiznesti mājās virtuves darbinieku ģimenes barot! Tādā kompotā bija jāpeld tikai dažām bāli piemirkušām rozīnēm un vienai pajukušai melnajai plūmei – saldumam līdz ar to bija tikai jāiezīmējas nevis uzkrītoši jādominē.”

Jaunieši gan nav iedomājušies rīkoties īsti autentiski padomju garā un neko nav nozaguši. Desmaizes gan bijušas autentiskas, bet padomju laikam deficītie zaļie zirnīši kaisīti pārāk izšķērdīgi – pa trīs līdz pieciem zirnīšiem uz vienas olas būtu bijis pietiekami, norāda Kilbloka. Nu, atkal nav nozagti.

Zanes Daudziņas grāmatas "Bērnudienas Komunālijā" atvēršanas svētki

2024. gada 8. augustā Rīgā, mūzikas namā "Daile", noritēja aktrises un runas pedagoģes, kā arī rakstnieces Zanes Daudziņas jaunās grāmatas ...

“Sēņu salāti uz maizītēm atbilda standartam, bet ar ķilavmaižu sīpoliem bija veiktas kaut kādas nevajadzīgas izvirtības. Pašas Zanes ceptie žagariņi, kuriem grāmatā ir veltīta vesela nodaļa, izskatījās pareizi visiem laikiem (es vienīgi ceru, ka tie bija vārīti pareizajā - saulespuķu eļļā),” kulināro recenziju noslēdz Kilbloka.