Sabiedrība
2024. gada 2. augustā, 05:02

VIDEO: gultas blaktis pārņem Daugavpili

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Satraucoša ziņa no Daugavpils - tur vairākos daudzīvokļu namos ieviesušās gultas blaktis. Iznīdēt šos insektus ir ļoti grūti, jo tie ir izturīgi. To apkarošana jāveic visos dzīvokļos reizē, citādi tam nebūs jēgas, un tieši šeit sākas problēma, jo vairāki dzīvokļu saimnieki atsakās sadarboties.

VIDEO: gultas blaktis pārņem Daugavpili...

Dzīvokļi pilni ar blaktīm - tāda šobrīd situācija Daugavpilī, kur nejaukie insekti apsēduši 30 daudzdzīvokļu namus. Namu pārvaldnieks dezinsekciju veicis koplietošanas telpās - bēniņos un pagrabā, taču dzīvoklis ir privātīpašums, līdz ar to katra saimnieka atbildība. Un tā jau esot kā cīņa ar vējdzirnavām, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Gultas blakšu ienaidnieks ir augsta temperatūra, līdz ar to viens no veidiem kā cīnīties ir mēbeļu tīrīšana ar karsto tvaiku un veļas mazgāšana ne zemāk kā 55 grādos. Taču ar to visdrīzāk būs par maz un nāksies iegādāties arī ķimikālijas.

Atkarībā no inficētības pakāpes un telpu skaita, dezinsekcija maksā sākot no 50 eiro. Ja tas netiks darīts, tad blaktis var pārņemt visas telpas un pēc tam dzīvokļa remonts un mēbeļu nomaiņa gan būs krietni dārgāka.

“Iznīcināt viņas ir ļoti grūti. Ja parādās blaktis, viņas var būt sastopamas visur - rozetēs, grīdā, aiz tapetēm, visās vietās. Jo ātrāk uzsāk dezinsekciju, jo labāk,” stāsta Žanete Šaudiņa, Veselības inspekcijas pārstāve.

Taču jāatceras, ka arī pēc kaitēkļu apkarošanas jāturpina veikt pastiprināta kontrole, jo blaktis ir izturīgas un mājoklī var atgriezties ļoti ātri.