Atcelts melnajā sarakstā iekļautā Pirchalavas koncerts Rīgā - fani varēs apmeklēt grupas "Splin" uzstāšanos
foto: Ekrānšāviņš
Mūziķis ir pabijis arī Krievijas okupētajā Doņeckā, kur līksmi dziedājis virs plakāta ar uzrakstu “Sveicieni Donbasa atbrīvošanas dienā!” Blakus uzrakstam ir sarkana zvaigzne, Georga lentītes krāsas.
Sabiedrība

Atcelts melnajā sarakstā iekļautā Pirchalavas koncerts Rīgā - fani varēs apmeklēt grupas "Splin" uzstāšanos

Jauns.lv/LETA

Atcelts Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļautā gruzīnu izcelsmes Krievijas dziedātāja Iraklija Pirchalava koncerts Rīgā, liecina informācija tīmekļvietnē "bilesuserviss.lv".

Atcelts melnajā sarakstā iekļautā Pirchalavas konc...

2. augustā klubā "First Club" bija paredzēts Pirchalava koncerts, kuru organizēja uzņēmums "EWT Osta", taču tīmekļvietnē "bilesuserviss.lv" šī koncertu biļešu īpašniekiem tiek piedāvāta iespēja apmeklēt grupas "Splin" koncertu, kas 6. augustā notiks "Wondersalā".

Slavenā krievu rokgrupa "Splin" klausītājus pārsteidz ar dziļiem tekstiem un baudāmu izpildījumu.

Iepriekš jau tika ziņots, ka otrdien, 30. jūlijā, ārlietu ministre Baiba Braže (JV) nolēma iekļaut dziedātāju Latvijai nevēlamu personu sarakstā. Par savu lēmumu Braže paziņoja vietnē “X”. Iebraukšana Krievijas mūziķim liegta saskaņā ar Imigrācijas likuma 61. panta 2. daļu. Tā nosaka, ka – ja ārzemnieks ir Latvijā nevēlama persona, par viņa iekļaušanu sarakstā lemj ārlietu ministre. Šis lēmums nav pārsūdzams.

Portāls Jauns.lv jau iepriekš skaidroja, kādēļ tad konkrētais mākslinieks kļuvis Latvijā nevēlams? Verbāli Pirchalava nav starp tiem, kuri regulāri, kaismīgi pauž atbalstu Krievijai vai tās agresijai, taču, ja paskatās uz šī dziedoņa darbiem, neko citu kā piekrītošu māšanu ar galvu Vladimira Putina režīmam saskatīt nevar. Jāpiebilst, ka viņš arī nav kritizējis Krievijas iebrukumu Ukrainā un turpina regulāri muzicēt Krievijas teritorijā.