Viedoklis: kratīšana pie Ždanokas un dubultie standarti
foto: Rojs Maizītis/Jauns.lv
Dans Titavs.
Viedokļi

Viedoklis: kratīšana pie Ždanokas un dubultie standarti

Dans Titavs

Jauns.lv

Kādēļ par kratīšanu pie Tatjanas Ždanokas tika noorganizēta vesela fotoreportāža, bet par aizturēšanām saistībā ar gatavotu atentātu pret kādu augstu valsts amatpersonu parādījās tikai informācijas drumslas un tās pašas anonīmas? Te mēs redzam dubultos standartus un tas nav pieļaujami, uzskata "YouTube" kanāla "Titava laboratorija" vadītājs Dans Titavs.

Viedoklis: kratīšana pie Ždanokas un dubultie stan...

Aizvadītajā nedēļā manu izbrīnu un sašutumu izraisīja Valsts drošības dienesta sarīkotā kratīšana Tatjanas Ždanokas mājās. Kā zināms, viņa līdz šim bija Eiropas parlamenta, taču tagad mandātu ir zaudējusi un Drošības dienests varēja beidzot viņu apciemot. Par ko tad izbrīns un sašutums? Par to, ka līdz šim parasti pat līdzīgiem pasākumiem sabiedrība ir saņēmusi ļoti skopas ziņas, taču šoreiz tika sarīkota vesela fotoreportāža. Tika atrādītas fotogrāfijas, kurās redzams, ka dienesta darbinieki kaut ko meklē, ir atraduši kaut kādas komjauniešu nozīmītes un brošūras. Kāda no tā visa jēga? Ja cilvēkam patīk pionieri kaklauti, tad viņam taču ir visas tiesības tos glabāt mājas.

Manuprāt, šajā gadījumā mēs redzam dubultos standartus. Protams, mēs visi zinām, kas ir Tatjana Ždanoka un kāda ir viņas attieksme pret Latvijas valsti. Taču ko Valsts drošības dienests gribēja pateikt ar to, ka atrādīja Putina fotogrāfijas un tamlīdzīgus niekus? Man Ždanoka nepatīk un es uzskatu, ka viņas politiskā darbība ir kaitējusi Latvijas valstij, taču tas nenozīmē, ka mums būtu jāpielieto dubultie standarti. Tas nav pareizi, tas nav godīgi!

Jo vairāk tādēļ, ka mazliet vēlāk tika publiskota informācija, ka policija ir aizturējusi piecas personas, kas gatavojušas atentātu pret augstu valsts amatpersonu. Bet šajā gadījumā netika minēti ne viņu vārdi, ne arī amatpersona, pret kuru gatavots šis atentāts. No Ždanokas ir reportāža ar komjauniešu nozīmītēm, bet par šo lietu viss ir anonīmi un tikai vēlāk parādījās kaut kāda papildus informācija. Tādēļ vēlreiz saku - dubultie standarti nav pieļaujami un, absolūti neaizstāvot Ždanoku, pēc manām domām, Valsts drošības dienests šoreiz ir iebraucis peļķē.