112
2024. gada 16. jūlijā, 23:29

"360TV Ziņneši": Grīziņkalna postošā ugunsgrēka izraisītājam bija tieksme dedzināt

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pēc nesenā uguns posta Asara ielā ļaudis Grīziņkalnā kļuvuši tramīgi. Šis traģiskais notikums ir atstājis dziļas pēdas Grīziņkalna iedzīvotājiem, liekot pārdomāt savas drošības un aizsardzības pasākumus. Daudzi sāk aizdomāties, cik viegli piromāns jeb ļaunprātīgais dedzinātājs varētu iekļūt viņu pašu mājokļos, radot līdzīgas briesmas. Ugunsgrēki, kas izraisīti tīši, ir ne tikai materiālu zaudējumu un traģēdiju cēlonis, bet arī sēj bailes un nedrošību.

"360TV Ziņneši": Grīziņkalna postošā ugunsgrēka iz...

Piromāns, kurš nodedzināja māju Rīgā Asara ielā, drīz pēc aizturēšanas atzinies policijai, ka mērķtiecīgi gājis uz šo adresi veikt noziegumu. Dedzināšana kā slimīga tieksme, kuru nemazina pat aizturēšana par iepriekš veiktu šādu pašu noziegumu.

Rīgas Austrumu pārvaldes kriminālpolicijas biroja priekšnieks Egīls Jefremovs skaidro: “Šī persona ir nonākusi mūsu redzes lokā, šī gada aprīlī persona jau bija aizturēta par dedzināšanas faktu. Personai arī tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, un šī gada 27. jūnijā šī persona no apcietinājuma tika atbrīvota.”

Uzreiz pēc tam viņš atkal ķērās pie dedzināšanās. Piromānija ir patoloģiska tieksme dedzināt, psihiski impulsu kontroles traucējumi, kas cilvēkam liedz nespēj pretoties postošajai vēlmei aizdedzināt. Tas ir noziegums, kas rada ne vien materiālus zaudējumus, bet apdraud cilvēku dzīvības.

Neatbildēts paliek jautājums – vai šiem piromāniem piemēro kādas efektīvas terapijas, psihiatrisku ārstēšanu, lai atbrīvotos no tieksmes dedzināt un pēc cietumsoda izciešanas atkal nešķiltu uguni? Kā dzirdējām sižeta sākumā – piromāns, kas nodedzināja māju Asara ielā, bija jau nesen aizturēts par citu dedzināšanas gadījumu.