Tukuma pilsētā tiks atklāts lielākais spoguļu vides instalācijas objekts Baltijā
foto: Zane Bitere/LETA
Novadu ziņas
2024. gada 15. jūlijā, 19:48

Tukuma pilsētā tiks atklāts lielākais spoguļu vides instalācijas objekts Baltijā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Piektdien, 19. jūlijā Tukuma novada svētku ietvaros pilsētas centrā, Brīvības laukumā tiks atklāts “Kungs Tukums” - lielākais spoguļu vides instalācijas objekts Baltijā.

Tukuma pilsētā tiks atklāts lielākais spoguļu vide...

Instalācija veidota no materiāla, kas noklāj vairāk nekā 226 m2 lielu laukumu. Kopā izmantoti 96 spoguļa alumīnija kompozīta paneļi. Uz objekta stūra ir atainots mākslinieces Ilzes Cērpiņas radītais grafiskais tēls “Kungs Tukums”, kas ar dažādu simbolu palīdzību raksturo Tukumu novada identitāti. Uz tā būs redzami  motivējoši un iedvesmojoši citāti, kā arī uzskaitītas svarīgākās Tukuma novada vērtības.

foto: Publicitātes attēls
“Kungs Tukums”.
“Kungs Tukums”.

Uz pārtapušā nama sienas spoguļu atspulgā dienā varēs redzēt daļu no Brīvības laukuma ainavas, bet nakts stundās “Kungs Tukums” iekrāsosies dažādos toņos. Ik pa laikam no skursteņa parādīsies dūmi. 

Objekta idejas autore, Tukuma svētku režisore Liene Bēniņa paredz, ka unikālais vides objekts pavērs iespēju jauna veida pasākumiem pilsētvidē, lai tādējādi Tukuma radošumu varētu  ieraudzīt citās nokrāsās un sajūtās arī rudenī un ziemā. Projekts tapis sadarbībā ar Tukuma novada pašvaldības, Tukuma kultūras nama un mecenātu “Mana aptieka” un “Advertex” atbalstu.