Daugavpils nodibinājums rīkojis arī nometni ukraiņu bērniem
foto: Foto: ekrānuzņēmums no Facebook
Nodibinājums “Rūpes” sniedz palīdzību gan senioriem, gan bērniem ar invaliditāti.
Sabiedrība
2024. gada 12. jūlijā, 16:14

Daugavpils nodibinājums rīkojis arī nometni ukraiņu bērniem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Portālā Jauns.lv publicētajā rakstā “Daugavpils domes “runassieva” aprūpē Krievijas pilsoņus” ieviesušās vairākas neprecizitātes.

Daugavpils nodibinājums rīkojis arī nometni ukraiņ...

Rakstā ir runa par Daugavpilī esošo nodibinājumu “Rūpes” un tā pārstāvi Ilgu Samarinu. 
Ilga Samarina norāda, ka nodibinājums “Rūpes” sniedz palīdzību gan senioriem, gan bērniem ar invaliditāti. Nodibinājums arī organizējis vasaras nometni ukraiņu bēgļu bērniem.

Nodibinājums atbilstoši tā mērķiem nodarbojas ar dažāda veida atbalsta un aprūpes sniegšanu, atbalsta un latviešu valodas mācību pasākumu organizēšanu, kā arī citām ar labdarību saistītām nodarbēm. 

Samarina norāda, ka nekad nav bijusi interneta portāla “Grani.lv” redaktore, bet gan direktore. Viņa arī nav paudusi negatīvu attieksmi saistībā ar televīzijas kanāla “Rossiya RTR” slēgšanu, tomēr šādu nostāju un viedokli nekad neesmu paudusi. Esmu neizpratnē, kāpēc publikācijas autors nesazinājās ar mani un nelūdza sniegt viedokli vai komentārus.

Samarina vairs nav “Grani.lv” īpašnieka SIA “Mediastrims” direktore, kopš 2023. gada 1. oktobra viņas vienīgā darba vieta ir Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma departaments.

Publikācijā arī pausts, ka “nodibinājums “Rūpes” izmanto Daugavpils domes telpas Krievijas pilsoņu pieņemšanai un konsultēšanai”, tomēr Samarina uzsver, ka nodibinājums nekad nav izmantojis domes telpas.

Jauns.lv atsauc iepriekš norādītās nepatiesās ziņas un atvainojas Ilgai Samarinai.