Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vidzemes slimnīcā sagaidīts šī gada 400. bērniņš – puisītis Kārlis
foto: Publicitātes foto
Mazulis Kārlis kopā ar vecākiem - mammu Kristiāni un tēti Kristiānu.
Novadu ziņas

Vidzemes slimnīcā sagaidīts šī gada 400. bērniņš - puisītis Kārlis

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Vakar, 10 jūnijā, Vidzemes slimnīcā piedzima šī gada 400. mazulis, puisītis Kārlis, kas vecākiem, mammai Kristiānai un tētim Kristiānam, ir pirmais bērns ģimenē.

Vidzemes slimnīcā sagaidīts šī gada 400. bērniņš –...

Vidzemes slimnīcas kolektīvs priecājās par katru mazuli, kas piedzimis slimnīcā, bet īpaši tiek sveikts katrs simtais bērniņš. Mazulim vecāki deva vārdu ar sākumburtu “K”, jo pašiem vārdu pirmais burts ir “K”, un vārdu vēlējās latvisku un spēcīgu. Tikko kā ģimene uzzināja, ka viņiem būs bērns, tā sākuši jau saukt par Kārlīti, un tā arī palikuši pie šī vārda.

Mazais Kārlis ir no Cēsu novada Liepas pagasta. Mammai Kristiānai grūtniecība noritēja, kā pati saka, – ideāli. Pēdējā trimestrī izjutusi enerģiju un papildus spēku darīt dažādus mājas darbus. Grūtniecības laikā vecāki daudz arī skatījušies pieejamos tiešsaistes kursus par mazuļu aprūpi un, pienākot dzemdību brīdim, nav šaubījušies, ka dzemdēt brauks tieši uz Vidzemes slimnīcu.

Kārlis piedzima 10. jūlijā plkst. 11.52, mazulis dzimšanas brīdī svēra 3020 g un bija 51 cm garš. vecākus un mazuli sveica Vidzemes slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vecākā vecmāte Natālija Šaramigina, kas ģimenei novēlēja, lai mazais nes neizsmeļamu enerģiju un mīlestību, kā arī neaizmirstamus un skaistus kopā būšanas brīžus. 

Par Vidzemes slimnīcu:

Vidzemes slimnīca ir ceturtā līmeņa daudzprofilu neatliekamās medicīniskās palīdzības ārstniecības iestāde, kas nodrošina diennakts medicīnisko palīdzību un tās galvenie darbības veidi ir stacionārās un sekundārās ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana. 74,07% Vidzemes slimnīcas kapitālu pieder Valmieras novada pašvaldībai, 25,03% - Valkas novada pašvaldībai un 0,9% - Rīgas Stradiņa universitātei. 2025. gadā apritēs 50 gadi kopš Vidzemes slimnīca pirmo reizi vēra durvis pacientiem Valmierā, Jumaras ielā 195.