Vilciena traģēdijā Jūrmalā bojā gājis bijušais Saeimas deputāts Jānis Straume
foto: Agnese Gulbe/LETA
Jānis Straume.
Sabiedrība
2024. gada 10. jūlijā, 20:19

Vilciena traģēdijā Jūrmalā bojā gājis bijušais Saeimas deputāts Jānis Straume

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

No neoficiāliem avotiem Jauns.lv ir zināms, ka šorīt vilciena traģēdijā bojā gājušais ir bijušais Saeimas deputāts Jānis Straume.

Vilciena traģēdijā Jūrmalā bojā gājis bijušais Sae...

Šorīt jau vēstīts, ka Jūrmalā, Lielupes ielā vilciens nāvējoši sabrauca gājēju. Notikušo izmeklē Valsts policija. "TV3" raidījumā "Degpunktā" divi aculiecinieki stāstīja, ka vīrietis, kurš kā izrādījās bijušais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, zem vilciena meties pats.

Jānis Straume bija ārsts un politiķis. Laikā no 1998. līdz 2002. gadam Straume bija Saeimas priekšsēdētājs. Kopš 1988. gada Straume darbojies dažādās politiskās organizācijās, tostarp, "Helsinki-86", LNNK, Pilsoņu kongresā, "18. novembra savienībā" (1991. gadā kļuvis par tās priekšsēdētāju) un partijā "Tēvzemei un Brīvībai" (TB).

1993. gadā ievēlēts 5. Saeimā no "Tēvzemei un Brīvībai" saraksta. 6. Saeimā darbojies kā TB frakcijas vadītājs. 1998. gadā Straume amatu atstājušā kolēģa Aigara Jirgena vietā tika ievēlēts par Saeimas priekšsēdētāja biedru. 

2006. gadā notikušajās 9. Saeimas vēlēšanās Straumes neiekļuva Saeimā. Arī partijas vadītāja amatā viņu nomainīja Roberts Zīle, līdz ar to bijušais Saeimas priekšsēdētājs pazuda no redzamas politiskās aprites. Tomēr viņš ieņēma amatus vairāku nozīmīgu valsts uzņēmumu politizētajās vadībās (Latvijas Pasts, Lidosta Rīga, Rīgas osta).

2007. gadā viņš kļuva par Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka padomnieku, bet 2009. gadā pats nesekmīgi piedalījās Rīgas domes vēlēšanās, taču līdz tam galvaspilsētā valdošā TB/LNNK netika ievēlēta pašvaldībā. 2011. gada 10. martā Straume izstājās no partijas TB/LNNK.

Portāls Jauns.lv izsaka līdzjūtību ģimenei un draugiem.