Rinkēvičs atskatās uz savu pirmo prezidentūras gadu: sapņojam, darām un mums izdosies
foto: https://x.com/edgarsrinkevics
Šodien aprit gads kopš Saeima Valsts prezidenta amatā ievēlēja bijušo ārlietu ministru Rinkēviču.
Politika

Rinkēvičs atskatās uz savu pirmo prezidentūras gadu: sapņojam, darām un mums izdosies

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālo mediju platformā “X” Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs publicējis fotogrāfiju, kas uzņemta pirms gada, stājoties jaunajā amatā.

Rinkēvičs atskatās uz savu pirmo prezidentūras gad...

“Pirms gada…paldies visiem par lielo uzticību un atbalstu, baidos pievilt, nebaidos strādāt! Sapņojam, darām un mums izdosies!” ar šādiem vārdiem fotogrāfiju parakstījis Rinkēvičs.

Uz prezidenta ierakstu reaģējuši arī vairāki sociālā tīkla “X” lietotāji, kas pauda atbalstu Rinkēviča pārvēlēšanai prezidenta amatā.

“Lai kuģim bura tā pat plīvo arī otro gadu un pēc arī otro amata termiņu!” raksta Kaspars.

Ilze tikmēr paudusi, ka viņai ļoti svarīgi liekas, ka prezidentu pamana un ciena pusaudži un jaunieši: “Tas ir ceļš uz to, lai viņiem politika neliekas kaut kas ļoti tāls un ar viņiem nesaistīts. Tas ir svarīgi Latvijas nākotnei, kad jaunieši kļūs par tiesīgiem vēlēt, lai izdarītu kvalitatīvas savas izvēles.”

Kā zināms, šodien, 8. jūlijā, aprit gads, kopš Saeima Valsts prezidenta amatā ievēlēja bijušo ārlietu ministru Rinkēviču. Pērn 11. maijā “Jaunā Vienotība” paziņoja par lēmumu Valsts prezidenta amatam virzīt ilggadējo ārlietu ministra Rinkēviča kandidatūru. 

Atklātā balsošanā 2023.gada 31.maijā, balsojot ar vēlēšanu zīmēm, trešajā vēlēšanu kārtā Rinkēviča kandidatūru atbalstīja 52, bet pret bija 35 deputāti. Kopā ar Rinkēviču uz valsts pirmās personas amatu kandidēja arī "Apvienotā saraksta" virzītais uzņēmējs Uldis Pīlēns un partijas "Progresīvie" virzītā publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto.