Svētdien visā Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss
foto: Zane Bitere/LETA
Svētdien visā valstī gaidāms īslaicīgs lietus.
Sabiedrība
2024. gada 6. jūlijā, 16:49

Svētdien visā Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Svētdien Latvijas teritoriju no rietumiem sāks šķērsot nokrišņu zona - visā valstī gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Svētdien visā Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, vi...

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem vietām mākoņi nesīs arī pērkona negaisu, bet vakarā valsts austrumos gaidāmas pat stipras pērkona lietusgāzes un iespējama krusa.

Dienā vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem, austrumos un jūras piekrastē brāzmās sasniedzot 15-17 metrus sekundē, vietām austrumu rajonos negaisa laikā vēja brāzmas var sasniegt pat 20 metrus sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu būs +15…+20 grādi. Dienā rietumu rajonos gaiss iesils līdz +18…+23 grādiem, centrālajos rajonos līdz +24…+28 grādiem, un austrumu rajonos būs vissiltāk, tur gaiss iesils līdz +28…+30 grādiem, norāda LVĢMC.

Naktī uz svētdienu Latvijā mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas jūras piekrastē nakts otrajā pusē būs stiprāks un brāzmās sasniegs 15-16 metrus sekundē. Gaisa temperatūra nebūs zemāka par +15…+20 grādiem.

Rīgā naktī mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, un gaisa temperatūra nebūs zemāka par +18…+20 grādiem.