foto: Ekrānšāviņš
"Meklē prūšu zemi?" internetā jūsmo par policistiem, kas zirgu mugurās atjājuši uz Imantu
Policisti uz zirgiem uz pelēko daudzdzīvokļu namu fona izskatās gana majestātiski.
Sabiedrība
2024. gada 5. jūlijs, 11:29

"Meklē prūšu zemi?" internetā jūsmo par policistiem, kas zirgu mugurās atjājuši uz Imantu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ja Kurzemes prospektā tiktu filmēts latviešu vesterns, tas, ļoti iespējams, izskatītos aptuveni šādi.

Taču fotogrāfija neliecina, ka šajā Rīgas mikrorajonā šobrīd notiktu filmēšana. Turklāt - policisti zirgu mugurās Latvijā jau patiesībā nav nekas jauns. Grūti gan nepiekrist - uz pelēko dzīvokļu namu fona skats ir visnotaļ iespaidīgs.

Bildē redzamie likumu sargājošie Valsts policijas (VP) rikšotāji ir augumā tik vareni, ka vajadzības gadījumā no tā muguras policists ar vienu soli varētu iekļūt pirmā stāva dzīvoklī. Interneta asprāšu teorijas par notiekošo atšķiras - vieni saka, ka, iespējams, policisti ar velosipēdiem netiek pāri Imantas ceļu bedrēm un šķēršļiem. Citi - ka jātnieki varbūt meklē prūšu zemi.

VP gan paskaidro, ka patiesība ir krietni piezemētāka – likumsargi vienkārši patrulējuši, un ar zirgiem šādos rajonos tas tiek darīts regulāri. “Policijas hipologi atradās Kurzemes prospektā, jo veica ikdienas patrulēšanu. Hipologi rūpējas par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu bērnu vasaras brīvlaikā, īpaši pievēršot uzmanību bērnu drošībai. Aktīvi tiek veikts preventīvs darbs ar iedzīvotājiem, īpaši pievēršot uzmanību gājēju pāreju un krustojumu šķērsošanai, elektroskejriteņu izmantošanas kārtībai un drošības noteikumu ievērošanai,” paskaidroja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Policisti uz zirgiem, jeb - VP Rīgas reģiona pārvaldes Hipologu grupa - patrulē arī citviet Rīgas apkārtnē, piemēram, Juglā, Ķengaragā, Salaspilī, Ziepniekkalnā, Ropažos un citās vietās.