Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rinkēvičs dosies uz XVI Latviešu Dziesmu un deju svētkiem Toronto
foto: Valsts prezidenta kanceleja
Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna XXVII Vispārējos latviešu dziesmu un XVII deju svētkos
Politika

Rinkēvičs dosies uz XVI Latviešu Dziesmu un deju svētkiem Toronto

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs no šodienas līdz svētdienai, 7.jūlijam, apmeklēs XVI Latviešu Dziesmu un deju svētkus Toronto, Kanādā, informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Rinkēvičs dosies uz XVI Latviešu Dziesmu un deju s...

Vizītes laikā Rinkēvičs apmeklēs kopkora koncertu un tautas deju lieluzvedumu. Valsts prezidentam paredzēta arī tikšanās ar svētku dalībniekiem un Kanādā dzīvojošiem tautiešiem, kā arī intervijas vietējiem masu medijiem.

Dziesmu svētki Kanādā tiek rīkoti no 1953.gada, savukārt Dziesmu un deju svētki - no 2019.gada. Ar filmu "Zeme, kas dzied", kura vēsta par pirmajiem svētkiem 1873.gadā, XVI Latviešu Dziesmu un deju svētkos svinēs Dziesmu svētku kustības Latvijā 150 gadus.

Paredzēts, ka XVI Latviešu Dziesmu un deju svētku laikā notiks vairāk nekā 25 pasākumi, piemēram, koncerti, izrādes, izstādes, filmu demonstrācija. Īpašie svētku viesi būs grupa "Raxtu raxti", Latvijas Universitātes koris "Aura", tautas deju ansamblis "Teiksma", operdziedātāja Maija Kovaļevska, komponists Raimonds Tiguls, Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte, džeza dziedātāja Arta Jēkabsone un dalībnieki no Kanādas, ASV, Eiropas un Latvijas.

XV latviešu Dziesmu svētki Kanādā 2019. gadā