foto: LETA
Par iespējamu seksuālu uzmākšanos atstādinātais pasniedzējs Kronlaks vēršas tiesā pret JVLMA
Aizdomās par seksuālu uzmākšanos studentei Kronlakam JVLMA Ētikas komisija februārī piesprieda disciplinārsodu.
Sabiedrība
2024. gada 4. jūlijs, 21:59

Par iespējamu seksuālu uzmākšanos atstādinātais pasniedzējs Kronlaks vēršas tiesā pret JVLMA

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Bijušais Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Mūzikas tehnoloģiju katedras vadītājs Rolands Kronlaks vērsies tiesā pret akadēmiju, ceturtdienas vakarā vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Viņš uzskata, ka atstādināšana no darba par iespējamu seksuālu uzmākšanos studentēm bijusi prettiesiska, jo sodu par nepiedienīgu komunikāciju ar studentēm viņš bija jau saņēmis, norādīja raidījums.

Rīgas pilsētas tiesā ceturtdien sākta šīs lietas izskatīšana.

Kronlaks pieprasījis kompensāciju - aptuveni 8000 eiro, kas ir vidējā izpeļņa par piespiedu kavējuma laiku, un atjaunot sevi darbā.

Tiesas sēdē piedalījās vien abu pušu advokāti, kuri tiesas procesu atteicās komentēt, norādījis raidījums, piebilstot, ka nākamā tiesas sēde plānota nākamajā nedēļā.

LTV raidījums "Kultūršoks", kura rīcībā bija nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju rīcību, aktualizējis problēmu par uzmākšanos mācību iestādēs.

JVLMA par iespējamu seksuālu uzmākšanos studentēm atstādināti divi pasniedzēji. JVLMA padome marta vidū izteica neuzticību JVLMA rektoram Guntaram Prānim un aicināja atkāpties no amata, un mēnesi vēlāk Prānis paziņoja par atkāpšanos. Par JVLMA jauno rektori tika ievēlēta Ilona Meija.