foto: Zane Bitere/LETA
"Vivi" komentāri izraisa sašutumu konduktoru vidū - skaidrojam, vai satraukumam ir pamats
Sabiedrība
2024. gada 3. jūlijs, 11:12

"Vivi" komentāri izraisa sašutumu konduktoru vidū - skaidrojam, vai satraukumam ir pamats

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

"Vivi" pārstāvja komentāri par konduktoru darba nepieciešamību nākotnē izraisījuši sašutumu AS "Pasažieru vilciens" darbinieku vidū. Par ko tad īsti ir satraukums?

Jauns.lv iepriekš vēstīja, ka tie, kas brauc ar jauniem elektrovilcieniem, redzējuši, ka tajos ir biļešu reģistrators. Pagaidām tas nedarbojas, taču "Vivi" sola, ka drīz viss mainīsies.

"Vivi" sola, ka biļešu reģistratori pilnvērtīgi sāks strādāt tuvākajā laikā. Tiklīdz tas notiks, par to uzreiz tiks paziņots. Bet uz jautājumu, kas notiks ar konduktoriem, kad jaunajos vilcienos beidzot sāks darboties biļešu reģistratori, "Vivi" pārstāvis Edgars Butāns atbildēja: "Es domāju, ka sākumā būs kaut kāds periods, kad darbosies gan biļešu validatori, gan konduktori. Bet ar laiku, es pieļauju, ka konduktoru jaunajos vilcienos varētu vairs nebūt."

Šie izteikumi tad arī satraukuši konduktorus un "Vivi" pārstāvis steidza skaidrot situāciju: "Ieviešot viedos biļešu reģistratorus jaunajos elektrovilcienos, paredzams, ka ar laiku biļešu reģistrēšanas un daļēji arī biļešu tirdzniecības, ko šobrīd veic konduktori kontrolieri, apjoms samazināsies, un konduktoru kontrolieru pienākumi mainīsies, palielinoties biļešu kontroles pilnvarām.

Jau pašlaik vairākums konduktoru kontrolieru paralēli biļešu tirdzniecībai un reģistrācijai veic arī citas funkcijas, piemēram, pilda daļēju vilces līdzekļa vadītāja palīga pienākumus. Nākotnē dažādas papildu funkcijas, kas daļēji aizvietos biļešu tirdzniecību un reģistrēšanu, konduktoriem kontrolieriem varētu būt vēl lielākā apjomā. Vienlaikus vilcienos netiek paredzēts samazināt apkalpojošā personāla skaitu.

Konduktora – kontroliera profesija uzņēmumam ir ļoti būtiska un vilcienus apkalpojošais personāls mums būs nepieciešams arī nākotnē," uzsvēra Butāns.