Cilvēku evakuācija "Akropole Alfa"

Nokrītot piekaramajiem griestiem, Rīgā pirmdien evakuēti cilvēki no tirdzniecības centra "Akropole Alfa".

gallery icon
13
112
2024. gada 1. jūlijs, 14:35

FOTO, VIDEO: no "Akropole Alfa" evakuēti cilvēki - tirdzniecības centrs sniedz komentāru par notikušo

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Nokrītot piekaramajiem griestiem, Rīgā no tirdzniecības centra "Akropole Alfa" evakuēti cilvēki.

Plkst.12.55 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu, kur, kā liecināja saņemtā informācija, sabiedriskā ēkā viena no telpām daļēji nokrituši piekaramie griesti, vēsta VUGD. Glābēji strādā notikuma vietā, cilvēki no ēkas ir evakuēti, bet cietušo nav.

"Pirmdien, 1. jūlija pusdienlaikā, stipru lietusgāžu rezultātā tika bojāta iekšējā lietus notekcaurule, kas atrodas virs veikala “Douglas”. Tā rezultātā tika appludināti piekaramie griesti un daļa no konstrukcijas nobruka. Piekaramo griestu sabrukšanas rezultātā tāpat tika bojātas arī automātiskās ugunsdzēsības sistēmas caurules, kas radīja papildu ūdens noplūdi telpās," norāda t/c pārstāvji.

"Uzreiz pēc bojājumu konstatēšanas, nekavējoties tika veikta apmeklētāju un darbinieku evakuācija, un notikuma vietā ieradās atbildīgie glābšanas dienesti. Ir notikusi rūpīga situācijas pārbaude un neviena persona nav cietusi. Arī blakus esošajiem veikaliem ir nodarīti bojājumi lielā ūdens daudzuma rezultātā. Šobrīd aktīvi strādājam pie bojājumu seku novēršanas un iepirkšanās centra darbība tiks atjaunota, kolīdz tiks saņemta atļauja no atbildīgajiem dienestiem. Apmeklētāji tiks informēti par situācijas tālāku attīstību," vēsta  "Akropole" komunikācijas konsultante Dārta Katrīne Salna.