foto: x.com/vasarasraibumi
"Vinnijs ielikts rāmjos?" "Vinnija" jaunais izskats saceļ vētru sociālajos tīklos
No apaļas uz kantainu – leģendārā konfekte “Vinnijs” maina formu.
Sabiedrība
2024. gada 1. jūlijs, 13:05

"Vinnijs ielikts rāmjos?" "Vinnija" jaunais izskats saceļ vētru sociālajos tīklos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Iemīļotā saldumu zīmola “Laima” leģendārā konfekte “Vinnijs” ar zemesriekstu gabaliņiem un kakao mainījusi formu – turpmāk “Vinnijs” vairs nebūs cilindrisks, bet kantains. Konfektes formas maiņa raisījusi neizpratni sociālajā platformā "X”.

"Pasaule iet uz galu. Vinnijs vairs nav apaļš!" - ar šādiem vārdiem Zane sociālajā vietnē "X" padalījusies ar jauno "Vinnija" izskatu.

Kamēr citi uzskata, ka tas nav nekas īpašs un iesmej, ka par šo nejēdzību jāatlaiž valdība, citi nelabprāt pieņem jaunās pārmaiņas. Tā, piemēram, Edgars raksta: "Kas nākamais? Vētrasputnu un Rudzupuķi sāks vienā papīrā saiņot?" 

Kāds cits tikmēr pauž, ka cilindriskā veida "Vinnijs" tomēr bija tradicionāla vērtība, bet vēl kāds ir neizpratnē, kāpēc iemīļotā konfekte bija jāpārtaisa.

Kā skaidro “Orkla Latvija" komunikācijas vadītāja Laura Bagātā, konfektes formas maiņa ļaus turpināt uzlabot produkta kvalitāti un ražošanas efektivitāti. 

“Līdz šim “Vinnijs” bija vienīgā zīmola “Laima” konfekte, kas tika ražota cilindriskā formā un pēdējā konfekte, kas ietīta papīrītī, kas nav hermētiski noslēgts. Cilindriskās formas konfekšu ražošanai bija jānodrošina atsevišķa iekārta, kā arī iepakošanas veids. Jaunā kantainā forma ļauj mums izmantot efektīvāku ražošanas līniju, nodrošinot lielākus ražošanas apjomus un iespējas pielāgot mūsdienīgāku un produktam drošāku iepakojumu. Mūsu mērķis ir no nākamā gada konfektei “Vinnijs” nodrošināt hermētiski slēgtu iepakojumu, līdzīgi kā tas ir citām “Laima” konfektēm,” stāsta Laura Bagātā

Kaut arī saldummīļi tiek mierināti, ka neskatoties uz izmaiņām formā, iecienītās konfektes, garša paliek nemainīga, ne visi tam piekrīt. Agnese uzskata, ka jaunais "Vinnijs" tomēr vairs nav tik blīvs un šokolādīgs kā pierastais.