112
2024. gada 29. jūnijs, 09:01

Kravas auto vadītājs stāsta par traģisko avāriju uz Ventspils šosejas: "Izvilku viņu no kabīnes, bet šis jau bija viss liesmās"

Jauns.lv/Degpunktā

Piektdien, 28. jūnijā, uz Ventspils šosejas (A10), Tukuma novadā notika traģisks ceļu satiksmes negadījums, kurā bija iesaistītas trīs kravas automašīnas un gāja bojā viens no vadītājiem. Policija uzsākusi kriminālprocesu, bet viens no avārijā cietušajiem raidījumam atklāj detaļas par traģisko negadījumu.

Viens aiz otra braucoši kravas automobiļi sadūrās, pēc kā viens no transportlīdzekļiem ieslīdēja grāvī, savukārt otrs no tiem frontāli sadūrās ar kādu citu pretim braucošo kravas automašīnu, pēc kā transportlīdzeklis aizdegās.

Ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudēja viens no kravas automašīnu vadītājiem – kāds 1960. gadā dzimis vīrietis. Negadījuma vietā satiksme bija pilnībā bloķēta līdz 28. jūnija pulksten 19.40, jo pēc trieciena bija izbirusi beramkrava.

""Fūre" grasījās griezt pa kreisi. Apstājās uz ceļa ass un palaida citus cilvēkus, mašīnas. Nu, lūk, šis vadītājs apstājās pirms tā celiņa un palaida viņu, kas tur aizbrauca. Viņš pat neredzēja, ka šeit pēc tam notika avārija. Viņš aizbrauca. Šis uzsāka braukšanu. Līdzko šis aizbrauca, vēl man priekšā stāvēja divas vieglās automašīnas. Es stāvēju. Un, lūk, sitiens. Atbrauca šī mašīna, ietriecās man aizmugurējā kreisajā stūrī. Mani tā kā stūma un izmeta mani tur. Ļoti spēcīgs sitiens bija," raidījumam "Degpunktā" stāsta avārijā cietušais "Scania" kravas auto vadītājs, lietuvietis Jonas, kura auto nostūma grāvī.

foto: Ekrānuzņēmums
Glābēji notikuma vietā, kur notika traģiskais negadījums.

Pēc Jonasa teiktā var noprast, ka pretējā joslā braucošais kravas auto šoferis apstājās un deva ceļu, lietuvietim priekšā braucošajam kravas transportlīdzeklim, kas bija samazinājis ātrumu, lai tas veiktu kreisā pagrieziena manevru un nokļūtu uz mazākas nozīmes ceļa. Kad spēkrats jau bija pilnībā nogriezies no šosejas, pārējie joslā esošie satiksmes dalībnieki vēl tikai domājuši par kustības uzsākšanu un stāvējuši uz vietas. Savukārt, pretējā braukšanas joslā, ceļu devušais, "fūres" vadītājs sācis braukt. Taču brīdī, kad Jonas jau grasījies uzsākt kustību, negaidīti, nesaprotamu iemeslu dēļ vīrieša auto piekabes aizmugurē ietriecās kāds uzņēmuma "Dobeles dzirnavnieks" "Scania" markas smagais automobilis. Ātri atguvies pēc trieciena, Jonas steidzās palīgā cietušajiem.

"Es skrēju, skatos aizdegās. Paķēru ugunsdzēšamo aparātu. Šeit uzreiz apstājās mašīnas, cilvēki teica, lai skrienu prom no turienes. Bet es redzu to cilvēku, kas tur vēl rakājās. Viņš saka man – es tiesības meklēju. Kādas tiesības tu ugunī meklē? Izvilku viņu no šīs kabīnes. Bet šis jau bija viss liesmās. Žēl, jauns cilvēks, visticamāk. Es redzēju. Es pat viņa acis redzēju," atceras Jonas.

Satiksmes negadījuma vietā strādāja vairākas glābēju ekipāžas.

Kopējā degšanas platība bija 130 kvadrātmetri, no kuriem 30 kvadrātmetri bija automašīnas. Tika konstatēts, ka vienā auto atrodas cilvēks un viņa mirstīgās atliekas tika izvilktas no kabīnes, atklāj VUGD.

Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 152 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas divdesmit septiņas personas, no kurām viena gājusi bojā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 475 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 230 par ātruma pārsniegšanu un viens par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā uzsākti trīs kriminālprocesi.