foto: Zane Bitere/LETA
Viedoklis: ja būtu tukšas gvelšanas čempionāts, Briškenam tajā būtu pirmā vieta
Viedokļi
2024. gada 28. jūnijs, 07:19

Viedoklis: ja būtu tukšas gvelšanas čempionāts, Briškenam tajā būtu pirmā vieta

Dans Titavs YouTube kanāla Titava laboratorija autors

Jauns.lv

Sajūsmina satiksmes ministrs Kaspars Briškens (“Progresīvie”). Ja būtu tukšas gvelšanas čempionāts, viņam tajā pārliecinoši būtu pirmā vieta. Tik daudz tukšu vārdu, kā viņš runā, sen nav dzirdēts. Un kā viņš prot tos savirknēt! Un tik daudz runāt, bet neko nepateikt! Viņš plāno. Viņš turpina plānot, ka turpmāk darīs to un šito.

Gribu atgādināt, ka Briškena kungs “Rail Baltica” projektā strādāja astoņus gadus, bija tur Stratēģiskās attīstības departamenta direktors, bija padomes loceklis, kopumā nopelnīja 470 tūkstošus eiro, kas ir gandrīz pusmiljons.

Tagad viņš ir ministrs un viņš atkal plāno, ko turpmāk darīs. Visi ir vainīgi, kas tur tuvumā bijuši, tikai ne pats Briškens. Tikai Briškens ir patriotiski virzījis projektu uz priekšu.
Satiksmes ministrijā un “Rail Baltica” ir daudz briškenveidīgu ierēdņu, kuri saņem piecus, sešus tūkstošus mēnesī un vienkārši eksistē tajā projektā. Viņus neinteresē, vai tas projekts attīstās, kur naudu ņemt, kāpēc tas sadārdzinājies no nepilniem diviem līdz deviņiem miljardiem eiro.

Briškens man atgādina manas skolas komsorgu. Viņš tagad jau mūsu laikos stāstīja, ka viņam ar notiktu regularitāti bija jāiet uz komjauniešu rajona komiteju un jāatskaitās, kas ir padarīts. Nu un tad mazie skolu komsorgi gāja un stāstīja, ka pagājušajā nedēļā paveikts tas un tas, lai gan labi bija zināms, ka nekas nav darīts.

- Ko darīja mans draugs? - Viņš stāstīja nākotnes formā: “Nākamnedēļ mēs esam ieplānojuši šo darīt, nākammēnes mēs darīsim to!” Un viņam teica, ka malacis, lai citi paklausās un ņem piemēru.

Tāpat arī Briškens. Viņš stāsta un sapņo par nākotni tā vietā lai strādātu… jo laikam jau runāt ir vieglāk nekā darīt.