Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Krāpnieki piedāvā saņemt Rīdzinieka karti ar bezmaksas braucieniem uz gadu
foto: LETA
Uzmanību! Darbojas krāpnieki!
Sabiedrība

Krāpnieki piedāvā saņemt Rīdzinieka karti ar bezmaksas braucieniem uz gadu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajā tīklā “Facebook” uzdarbojas krāpnieku veidota lapa “Karte Rīgas iedzīvotājiem”, kur it kā iespējams saņemt dāvanā Rīdzinieka karti bezmaksas braucieniem sabiedriskajā transportā uz veselu gadu.

Krāpnieki piedāvā saņemt Rīdzinieka karti ar bezma...

“Rīgas satiksme uzsāk kampaņu, lai uzlabotu vides situāciju, palielinot sabiedriskā transporta izmantošanu no reģiona iedzīvotāju puses! Saņem dāvanā Rīdzinieka karti bezmaksas braucieniem sabiedriskajā transportā uz vienu gadu! Pasteidzieties! Īpašais piedāvājums ir spēkā līdz 2024. gada 15. jūlijam,” pausts ierakstā.

Norādītā adrese Dzirciema ielā gan ved uz dabas takām un komentāros par neīsto Rīdzinieka karti sajūsmā ir tikai “Facebook” lietotāji ar Rīgas dzīvojamajiem rajoniem nudien eksotiskiem vārdiem. Tā, piemēram, Josette Drelon it kā jau saņēmis karti, to pārbaudījis un brīnumaini, bet viss darbojas.

Brīdinājumu par lapu izplatījusi arī “Rīgas satiksme”, norādot: “Sociālajā tīklā "Facebook" šobrīd no krāpnieku viltus profila tiek izplatīta informācija par iespēju saņemt Rīdzinieka karti ar bezmaksas braucieniem uz gadu! Aicinām sargāt sevi un nekādā gadījumā nenodot krāpniekiem savus personas datus, neveikt maksājumu vai apmeklēt minēto lapu.”

Arī Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Mārtiņš Vilemsons Jauns.lv apstiprina, ka dome ir informēta un jau padalījusies ar "Rīgas satiksmes" izplatīto informāciju.

“Rīgas satiksme” Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane skaidro, ka Rīdzinieka karti var saņemt klientu centrā. Tāpat Rīdzinieka karti ir iespējams saņemt, aizpildot pieteikumu "Rīgas satiksmes" mājaslapā.