112
2024. gada 26. jūnijs, 16:47

Par spīti pēdējo dienu traģēdijām, šogad samazinājies satiksmes negadījumos dzīvību zaudējušo skaits

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Neraugoties uz pēdējo dienu traģiskajām avārijām, šogad satiksmes negadījumos dzīvību zaudējis mazāks iedzīvotāju skaits nekā pērn - kopumā 49 cilvēki.

Valsts policijas apkopotā informācija liecina, ka šogad līdz 25.jūnijam dzīvību zaudējuši 47 cilvēki, bet, ierēķinot šorīt Blīdenē bojāgājušos, dzīvību kopumā zaudējuši 49 cilvēki. Pērn līdz 25.jūnijam gājuši bojā 65 satiksmes dalībnieki.

Šogad līdz otrdienai kopumā valstī ievainojumus guvušas 1639 personas, bet pērn šādā laika posmā - 1806. Kopumā šogad līdz otrdienai reģistrētas 8083 avārijas, bet pērn 8818.

Jau ziņots, ka pēdējo divu dienu traģiskās avārijas Blīdenes pagastā uz Liepājas šosejas notikušas apdzīšanas manevra laikā, paziņoja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde.

25.jūnijā policijā saņemta informācija ka Saldus novadā, Blīdenes pagastā, uz Liepājas šosejas notika sadursme starp vīrieša vadītu vieglo automašīnu "Volvo" un smago transportlīdzekli "Scania". Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot automašīnu "Volvo", veica apdzīšanas manevru, iebrauca pretējā braukšanas virziena joslā, kur notika sadursme ar pretim braucošo smago transportlīdzekli "Scania". Negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas "Volvo" vadītājs, viņa sieva un nepilngadīgais bērns, pavēstīja Valsts policija. Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess un tiek izmeklēti precīzi negadījuma iemesli.

Savukārt šodien policijā saņemta informācija, ka Blīdenes pagastā uz Liepājas šosejas noticis ceļu satiksmes negadījums. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot automašīnu "Citroen", veica apdzīšanas manevru, iebrauca pretējā braukšanas virziena joslā, kur notika sadursme ar pretim braucošo smago transportlīdzeklī "DAF". Negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas "Citroen" vadītājs un pasažiere. Arī par šo negadījumu policijā sākts kriminālprocess un tiek izmeklēti precīzi negadījuma iemesli.

Jau ziņots, ka 25.jūnijā Saldus novadā, Zirņu pagastā notika sadursme starp automašīnu "Mercedes-Benz" un "Mazda". Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot automašīnu "Mazda", izbrauca uz galvenā ceļa, kur notika sadursme ar automašīnu "Mercedes-Benz". Ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas "Mazda" vadītājs. Par notikušo sākts kriminālprocess un tiek izmeklēti precīzi negadījuma iemesli.