Kāpēc Rīgas balzama pudeles nevar nodot pārstrādei?
foto: Ekrānuzņēmums no video/4.studija
Sabiedrība

Kāpēc Rīgas balzama pudeles nevar nodot pārstrādei?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kādam tas var būt pārsteigums, bet nodot balzama pudeles nekur nevar. Vēl jo vairāk tās nedrīkst izmest stikla konteinerā — jo pudele darināta no māla, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Kāpēc Rīgas balzama pudeles nevar nodot pārstrādei...

Ieviešot kārtību bēniņos vai pilsētā, gadās atrast visādus "brīnumus", piemēram, nevajadzīgas tukšas pudeles. Raidījuma skatītāja Jolanta jautā: kādreiz tam visam bija vērtība, bet kā tagad? Vai šo taru var nodot pārstrādei vai kur citur?

Ielās aptaujāto garāmgājēju atbilžu varianti atšķīrās. Kāds piedāvāja pudeles izmest stikla konteineros, citi — piedāvāt mākslas darbnīcām, kas nodarbojas ar māliem.

Bet māla pudelēm stikla konteiners nav īstā vieta.

Kā skaidro kompānijas "Eco Baltia vide" direktors Andris Ziemelis, māla un stikla pudelēm kopīgs ir tikai viens — vārds "pudele". Tie ir divi pilnīgi atšķirīgi materiāli, līdz ar to stikla konteineros jāizmet stikla tara, bet māla pudeles — sadzīves atkritumu konteinerā.

"Māla pudeles ir tāds produkts, kuram mēs neatradām pārstrādes veidu, bet materiāla apjoms ir tāds, ka, teiksim godīgi, ar nopietniem šī materiāla apjomiem mēs neesam saskārušies. Tāpēc vienīgais ieteikums ir izmest sadzīves atkritumu konteineros," iesaka ziemelis.

No sadzīves atkritumu konteineriem māla pudeles nonāks poligonā.

Uzņēmums "Latvijas Balzams" nesniedza komentārus, kāpēc šo taru nevar nodot.