Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis būs finanšu ministra padomnieks budžeta un nodokļu lietās
foto: Zane Bitere/LETA
Kārlis Šadurskis
Sabiedrība
2024. gada 21. jūnijā, 15:37

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis būs finanšu ministra padomnieks budžeta un nodokļu lietās

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Par finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) padomnieku iecelts Kārlis Šadurskis (JV), pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji. Finanšu ministra birojā Šadurskis ieņems ministra padomnieka politikas jautājumos amatu, strādājot ar budžeta un nodokļu jautājumiem.

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Ša...

Ašeradens norāda, ka valdība ir sākusi darbu pie nākamā gada valsts budžeta veidošanas, kas pie tik nospriegotas fiskālās telpas, visticamāk, šoruden būs īpaši izaicinošs. Šadurska līdzšinējā pieredze pašvaldības, valsts un Eiropas Parlamenta līmenī būs nozīmīga 2025.gada budžeta veidošanas procesā. 

Šadurskis ir bijis Rīgas Tehniskās universitātes matemātikas profesors, piecu Saeimas sasaukumu un Rīgas domes, kā arī Eiropas Parlamenta deputāts, divas reizes ieņēmis izglītības un zinātnes ministra amatu. 

Šadurskis 12. Saeimā vadīja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju, un darbojās arī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, kā arī darbojās vairākās deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem.

Finanšu ministra biroja vadītājs ir Rolands Bogdanovs. Ministra birojā strādā arī ministra palīdze Zane Biķerniece, ministra padomnieks nodokļu, muitas un ēnu ekonomikas ierobežošanas jautājumos Kaspars Čerņeckis, ministra padomniece rīcībpolitiku jautājumos Sanda Liepiņa, ministra padomniece Linda Helmane, ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Lāsma Trofimova un ministra padomniece Alise Avota.