Kultūra

Video: ar spilgtāko sezonas notikumu mozaīku beidzas Rīgas Operas festivāls

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šovakar Latvijas Nacionālajā operā un baletā izskanēs jau 26. Rīgas Operas festivāla galā koncerts. Tas ir pirmais šāda mēroga un ieceres festivāls visā Ziemeļeiropā. Šogad izskanējuši jau 11 operas un baleta iestudējumi.

Video: ar spilgtāko sezonas notikumu mozaīku beidz...

Latvijas Nacionālās operas solisti, orķestris un koris šovakar atskaņos skaistākās itāļu un franču opermūzikas pērles. Vakarā skanēs Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Žorža Bizē, Frančesko Čilea, Šarla Guno, Žila Masnē, Rudžero Leonkavallo un Gaetāno Doniceti mūzika.

Ierasti greznajā galā koncertā uz skatuves kāps Dana un Raimonds Bramaņi, Inga Šļubovska-Kancēviča, Ilona Bagele, Tatjana Trenogina, Mihails Čuļpajevs, Jānis Apeinis, kā arī Andris Ludvigs un Rihards Mačanovskis.

foto: Ekrānuzņēmums
Latvijas Nacionālās operas solisti, orķestris un koris atskaņos skaistākās itāļu un franču opermūzikas pērles.
Latvijas Nacionālās operas solisti, orķestris un koris atskaņos skaistākās itāļu un franču opermūzikas pērles.

Inga Šļubovska-Kancēviča priecājas par iespēju dziedāt Magdas āriju no Pučīni operas "Bezdelīga": "Magdas ārija ir sapnis par mīlestību, sapnis par kaislīgu mīlestību, par traku mīlestību. Ka kādreiz varētu tā iemīlēties no sirds un aizmirsties! Un tas sakrīt tagad ar saulgriežu laiku, ar vasaras pilnbriedu. Mēs visi esam vasaras gaidās, atvaļinājuma gaidās. Pilna sirds mīlestības, jo gribas baudīt vasaru."

foto: Publicitātes

Skaties pievienoto video un uzzini, kā notiek mākslinieki gatavojas tik lielam opermūzikas notikumam.