foto: Ekrānuzņēmums no "X" (@m_m_nils)
Noskaidrots sestdienas apspriestākā salūta rīkotājs
15. jūnijā notika uguņošana starp Akmens tiltu un Dzelzceļa tiltu.
Sabiedrība
2024. gada 17. jūnijs, 12:33

Noskaidrots sestdienas apspriestākā salūta rīkotājs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdienas, 15. jūnija vakarā, pēc "Baltic Pride" netālu no Latvijas Okupācijas muzeja debesis virs Vecrīgas pierībināja salūts un jau nakamajā dienā soctīklos cilvēki diskutēja, kurš rīokoja salūtu un kāpēc. Jauns.lv sazinājās ar Rīgas domi un skaidroja, kas par pasākumu notika.

Tā kā salūts sakrita ar “Baltic Pride”, daudzi sociālajā tīklā “X” pieļāva, ka salūts tika organizēts par godu šim gājienam. Daudziem tas izraisīja nepatiku. Izskanēja, ka salūts demonstrē neciņu pret Ukrainu, satrauc kaķus un suņus, un atstāj briesmīgas sekas uz klimatu. Jauns.lv  sazinājās ar gājiena rīkotāju - biedrību "Mozaīka" - un noskaidroja, ka viņi vairāku iemeslu dēļ uguņošanu nerīkoja. Tāpat arī publiskajā telpā bija minēts, ka salūta rīkotāji bijuši krievvalodīgie, kas pie Okupācijas muzeja svinēja kāzas.

Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Mārtiņš Vilemsons informēja Jauns.lv, ka sestdien, 15. jūnijā uguņošana bija saskaņota ar SIA "International Fireworks Design". Salūts bija ieplānots Daugavas akvatorijā starp Akmens tiltu un Dzelzceļa tiltu no plkst. 22.50 līdz 22.55. Pieteikums par privātā pasākuma rīkošanu domē bija iesniegts likumā noteiktajā kārtībā.

Vilemsons arī skaidro, ka Rīgas administratīvajā teritorijā laikā no plkst. 23.00 līdz plkst. 7.00 aizliegts izmantot pirotehniskos izstrādājumus, ja tas nav saskaņots ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru, izņemot valsts noteiktajās svētku dienās. Pašvaldība pēdējo gadu laikā atteikusies no uguņošanu organizēšanas, bet privātpersonām tas nav aizliegts.