foto: Edijs Pālens/LETA
Kultūras ministra amatam virza Agnesi Lāci
Agnese Lāce.
Politika
2024. gada 17. jūnijs, 10:54

Kultūras ministra amatam virza Agnesi Lāci

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Partija "Progresīvie" pirmdien valdes un frakcijas kopsēdē lēmusi kultūras ministra amatam virzīt pašreizējo Kultūras ministrijas (KM) parlamentāro sekretāri Agnesi Lāci, Jauns.lv informēja politiskais spēks.

Partija “Progresīvie” kultūras ministra amatam virzīs līdzšinējo Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāri Agnesi Lāci. 

“Laikā, kad notiek svarīgs darbs pie 2025. gada budžeta, ir īpaši svarīgi, ka nodrošinām darba nepārtrauktību arī mūsu pārraudzītajā Kultūras ministrijā. Agnese Lāce sevi pierādījusi kā profesionāli, kura skaidri nosprauž mērķus un zina, kā tos sasniegt. Mūsuprāt, šis būs ieguvums visai kultūras nozarei,” uzsver partijas “Progresīvie” frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs. 

Agnese Lāce ieguvusi maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē, kā arī maģistra grādu socioloģijā ar specializāciju migrācijas studijās Deusto un Osnabrikas universitātē Amsterdamā. 

Pēc maģistra grāda socioloģijā iegūšanas viņa strādājusi sabiedriskās politikas centrā "Providus", Sabiedrības integrācijas fondā (SIF), kā arī starptautiskajās organizācijās un koordinējusi bēgļu no Ukrainas uzņemšanu Latvijā. Kopš 2023. gada septembra viņa bijusi Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka Lācei ir Latvijas Universitātes (LU) maģistra grāds politikas zinātnē un Eiropas maģistra grāds socioloģijā ar specializāciju starptautiskajā migrācijā un sabiedrības saliedētībā no Amsterdamas, Deusto un Osnabrikas universitātēm.

Lāce arī kandidēja aizvadītajās EP vēlēšanās no partijas "Progresīvie". Kandidātes anketā norādīts, ka Lāce teicami zina angļu valodu, labi - vācu un nīderlandiešu valodu, bet pamatzināšanu līmenī - spāņu valodu.

Kā ziņots, līdzšinējā kultūras ministre Agnese Logina nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt jau pirmdien, 17. jūnijā.

"Progresīvie" kā galvenos kritērijus nākamajam ministram izvirzīja pieredzi ministrijas darbā, augstu izpratni par kultūras, mediju politikas un integrācijas jautājumiem, kā arī nevainojamu reputāciju. Frakcija aicinās ar virzīto kandidātu tikties "Jaunās vienotības" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdības frakcijām, kā arī Saeimas opozīcijas frakcijām.

Logina sāka pildīt kultūras ministres pienākumus 2023. gada 15. septembrī. Neilgi pēc tam viņas komandai pievienojās Lāce, kļūstot par KM parlamentāro sekretāri.