foto: Mārtiņš Ziders/Jauns.lv
Kāds laiks gaidāms pirmssvētku dienās? Skaidro sinoptiķi
Jāņuzāles.
Sabiedrība
2024. gada 16. jūnijs, 17:31

Kāds laiks gaidāms pirmssvētku dienās? Skaidro sinoptiķi

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Nākamā nedēļa iesāksies ar lietainu laiku un vietām dzirdēsim pērkona dārdoņu, bet pirmssvētku dienās paaugstināsies atmosfēras spiediens, un laiks svētkos būs lielākoties sauss un saulains, vēsta sinoptiķi.

Nedēļas pirmajā pusē saule mīsies ar mākoņiem. Pirmdien un otrdien daudzviet īslaicīgi līs, kā arī atsevišķos rajonos būs novērojams pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm. Dominēs lēns vējš, un naktī uz otrdienu galvenokārt rietumos veidosies migla. Trešdien no rīta valsts teritorijai pietuvosies jauna nokrišņu zona, kas visā Latvijā nesīs lietu, vietām līs ilgstoši. Šajās dienās diennakts tumšajās stundās gaiss atdzisīs līdz +11…+18°, bet dienās termometra stabiņš lielākoties pakāpsies līdz +19…+24° atzīmei. Dienvidaustrumu rajonos gaidāmas par kādu grādu augstākās gaisa temperatūras, savukārt piekrastes rajonos - zemākas.

Naktī uz ceturtdienu nokrišņu zona zaudēs savu nozīmi un debesis vairāk skaidrosies. Darba nedēļas pēdējās dienās palaikam uzspīdēs saule, un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas piekrastes rajonos brīžiem būs brāzmains. Gaisa temperatūra naktīs +11…+14°, dienās +16…+22°.

Nedēļas nogalē un svētku dienās pastiprināsies anticiklona ietekme - saule starp mākoņiem uzspīdēs biežāk, un neliels lietus lokāli sagaidāms vien atsevišķās dienās. Dominēs lēns līdz mērens rietumu puses vējš, arī gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā visā nedēļas otrajā pusē, dienās līdz +18…+24°.