foto: Sintija Zandersona/LETA
Jau nākamnedēļ tiks paziņoti teātra balvas "Spēlmaņu nakts" nominanti
2023. gadā "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonija Dailes teātrī.
Kultūra
2024. gada 16. jūnijs, 14:32

Jau nākamnedēļ tiks paziņoti teātra balvas "Spēlmaņu nakts" nominanti

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) trešdien, 19.jūnijā plkst.12 preses konferencē paziņos gada balvas teātrī jeb "Spēlmaņu nakts" nominantus, informēja LTDS pārstāvis Ričards Vorobjovs.

"Spēlmaņu nakts" ir gadskārtēja teātra balvu pasniegšanas ceremonija, ko rīko LTDS. Apbalvošanas ceremonija notiks 23. novembri, teātra mākslas reformatora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā, vairākās kategorijās apbalvojot labākos sasniegumus iepriekšējā teātra sezonā.

Paredzēts, ka preses konferencē piedalīsies "Spēlmaņu nakts" žūrijas komisijas locekļi, teātru pārstāvji un citi interesenti. Kā norādīts LTDS tīmekļvietnē, "Spēlmaņu nakts" žūrijas komisijas priekšsēdētājs ir teātra kritiķis, laikraksta "Diena" žurnālists Atis Rozentāls, bet žūrijas komisijas priekšsēdētāja vietniece ir teātra kritiķe Kitija Balcare. Žūrijā darbojas teātra kritiķe un interneta žurnāla "Satori" redaktore Anna Andersone, režisori un pedagogi Juris Rijnieks un Māra Ķimele, teātra un dejas kritiķe Dita Jonīte un teātra zinātniece Evita Mamaja.