foto: LETA
Vecrīgas iedzīvotājiem traucē tūristu kuģīšu skaļās reklāmas
Vecrīgā dzīvojošos “terorizē” tūristu kuģīšu skaļās reklāmas.
Sabiedrība
2024. gada 15. jūnijs, 05:08

Vecrīgas iedzīvotājiem traucē tūristu kuģīšu skaļās reklāmas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/BezTabu

Bīskapa gātes daudzstāvu namā dzīvojošiem problēmas jau otro gadu sarūpējot viens konkrēts trokšņotājs.

Kā vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”, nama iedzīvotājus traucē tūristu kuģīši, kas pietauvojušies starp Akmens un Vanšu tiltu. Un ar peldlīdzekļa rupora palīdzību izplatītajā ziņojumā aicina pilsētas viesus uz klāja, piekodinot, ka uz borta esot arī bārs. Katrs nākamais audio vēstījums atkārtojoties ik pēc minūtes.

“Dzīvojot un strādājot šādu audio reklāmu iespaidā, ir jocīgi. Mēs apzināmies vietu un transporta troksni, tomēr tas nav psihi ietekmējošs, kā regulāri atskaņots viens un tas pats ziņojums. Diemžēl izskatās, ka visiem rokas ir pa īsu vai nav motivācijas novērst problēmu,” norāda Renāte.

Savukārt Māris saka, ka “audioreklāmas no kuģiem “Liepāja” un “Jelgava” rada pilnīgi degradējošu iespaidu par pilsētu, un lauztā angļu valoda rada iespaidu, ka atrodamies kādā 3. pasaules sādžā, nevis modernā Eiropas galvaspilsētā. 

“Bez Tabu” uzrunātais kapteinis Iļja gan uzskata, ka konkurentu kuģa saimnieks Jānis liekot visus šķēršļus, lai atņemtu klientus. Kapteinis arī neuzskata, ka atskaņotais audio kādam vispār varētu traucēt.