1dienas
19stundas
30minūtes
19sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rīgas lidostā uz laiku apturēta gaisa satiksme - trajektorijā uz to konstatēts drons
foto: Paula Čurkste/LETA
Lidmašīnu satiksme jau ir atjaunota.
Sabiedrība

Rīgas lidostā uz laiku apturēta gaisa satiksme - trajektorijā uz to konstatēts drons

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Šodien trajektorijā uz lidostas "Rīga" pusi gaisā Jaunmārupē identificēts bezpilota lidaparāts, kura aktivitātes dēļ pieņemts lēmums uz laiku apturēt lidmašīnu pacelšanos un nolaišanos.

Rīgas lidostā uz laiku apturēta gaisa satiksme - t...

To, ka incidents lidostas nosacītā tuvumā bijis, Jauns.lv apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

"Viens pilots pamanīja šo bezpilota lidaparātu un par to ziņoja, pēcāk tika uzsākta atbilstoša procedūra no gaisa satiksmes vadības dispečera puses. Tika pieņemts lēmums par gaisa satiksmes apturēšanu uz 30 minūtēm. Šobrīd tā ir atjaunota," informēja CAA pārstāvis. Gaisa satiksme apturēta no pulksten 13.24.

Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska norādīja, ka VP ir informēta par notikušo: "Šodien tika saņemta informācija par to, ka, iespējams, netālu no lidostas pilotēts drons. Saistībā ar saņemto informāciju Valsts policijā ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Valsts policija atgādina, ka 5 km rādiusā no lidostas nedrīkst veikt dronu pilotēšanu bez saskaņošanas!"

Lidosta informē, ka incidenta rezultātā tika ietekmēti trīs ielidojošie reisi, tostarp aviokompānijas LOT reiss no Varšavas devās uz alternatīvo lidostu Viļņā. Pašlaik lidojumi jau ir atjaunoti un arī LOT reiss atgriežas Rīgā. Pasažierus, kuru lidojumus šī situācija ir ietekmējusi, lidosta lūdz vērsties pie attiecīgajām aviokompānijām.