Vecrīgas priekšā novietota barjera

Iestājoties vasarai, Rīgas centru un Vecrīgu nu jau atkal izgrezno tautā gan mīlētie, gan nīstie pārnēsājamie stādījumi, taču šogad ...

gallery icon
8
Sabiedrība
2024. gada 11. jūnijs, 11:16

FOTO: “Ja likās, ka sliktāk vairs nevar...” rīdzinieki sašutuši par neglītu barjeru Vecrīgas priekšā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Iestājoties vasarai, Rīgas centru un Vecrīgu nu jau atkal izgrezno tautā gan mīlētie, gan nīstie pārnēsājamie stādījumi, taču šogad vienus no vārtiem uz vecpilsētu – Kaļķu ielas beigas – “rotā” kas iepriekš neredzēts – pārnēsājama barjera.

“Kāds ir uzvārds tam, kurš šo saskaņoja?” sociālajos tīklos vaicā lietotājs, reaģējot uz ievietotajām fotogrāfijām. Pēkšņi Kaļķu ielas galā, tieši pretī Brīvības piemineklim izvietotā barjera nepatīkami pārsteigusi daudzus.

Vairums ir vienisprātis, ka tās ierīkošana pilsētas skaistumu vasarā nevairo, taču grūti nepiefiksēt arī izpildījumu. Barjera puslīdz taisni novietota uz kaut kādas milzīgas betona plāksnes, kura pati stāv uz gadiem nemainītā, nolietotā un iestaigātā seguma. Ja rūpīgi ieskatās – no elektriskās barjeras projām stiepjas vadiņš. Tas ar savilcējiem rupji pietīts pie blakus esošās ceļazīmes un tad ar tiem pašiem savilcējiem nostiepts gar blakus esošās viesnīcas “Roma” ēkas skaistajiem lampu stabiem. Kopumā aina atgādina kādu ašo risinājumu elektrības padevei, piemēram, mūzikas festivāla teltij, kura konkrētā vietā atradīsies vien īsu laiku.

Barjeras labajā pusē ir tautā par “ķieģeli” sauktā ceļazīme – sarkans aplis, kas turpina neizdaiļot ieeju Vecrīgā. Uz tās rakstīts: “Izņemot Pilnsabiedrības “SBSC” un personas apvienības 3A darbu veicēju transportu”. Gan “SBSC”, gan “3A” minēti, kā slavenā Vāgnera teātra atjaunošanas darbos iesaistīti. Jauns.lv sazinājās ar Rīgas Domi, lai noskaidrotu vairāk par barjeras izvietošanu.