foto: Publicitātes attēls
VADC kopā ar "Tet" aicina kļūt par asins donoru un baudīt kino TV ekrānos
Sabiedrība
2024. gada 7. jūnijs, 09:22

VADC kopā ar "Tet" aicina kļūt par asins donoru un baudīt kino TV ekrānos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) kopā ar tehnoloģiju uzņēmumu "Tet" aicina Latvijas sabiedrību arī vasarā atcerēties par līdzcilvēkiem, kuri nokļuvuši nelaimē, un turpināt ziedot asinis, lai mediķiem nepārtraukti būtu iespēja glābt cilvēku dīvības.

Atbalstot donorus, jūnijā ikvienam ziedotājam tiek dota iespēja 30 dienas bez maksas skatīties seriālus, filmas un citas interesantas TV pārraides izklaides platformā "Tet TV+".  Kā norāda VADC, pašlaik ir nepieciešami visu asinsgrupu donori, īpaši 0-, 0+, A- un B- asinsgrupu ziedotāji. Katra asins nodošanas reize var izglābt trīs cilvēku dzīvības.

“Vasarā mēs atplaukstam un ar jaunu enerģiju esam gatavi darīt labus darbus – pacelt galvu, paraudzīties sev apkārt un palīdzēt tiem, kam tas visvairāk ir nepieciešams. Asins ziedošana ir vienkāršākais veids, kā izglābt otram dzīvību kritiskos dzīves mirkļos, jo asinis nekas nevar aizstāt, un pacientiem slimnīcās tās ir nepieciešamas pastāvīgi. No sirds pateicamies mūsu sadarbības partnerim Tet, kurš jau vairākus gadus ir uzticīgs asinsdonoru kustības atbalstītājs,” komentē VADC direktore Egita Pole.

VADC gaida asinsgrupu donorus gan pastāvīgajās ziedošanas vietās Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Valmierā, Daugavpilī un Rēzeknē, gan vairāk nekā 50 izbraukumos visā Latvijā. Izbraukumu grafikam VADC aicina sekot līdzi mājaslapā