Mūkusalas ielas promenādes pārbūvei piešķirti papildu līdzekļi - 118 723 eiro
foto: Ieva Leiniša/LETA
Mūkusalas ielas krasta promenādes pārbūves darbi.
Runā Rīga
2024. gada 6. jūnijā, 16:46

Mūkusalas ielas promenādes pārbūvei piešķirti papildu līdzekļi - 118 723 eiro

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien nolēma piešķirt papildu 118 723 eiro Mūkusalas ielas promenādes pārbūvei.

Mūkusalas ielas promenādes pārbūvei piešķirti papi...

Kā tika skaidrots deputātiem, papildu izmaksas saistītas ar nepilnībām būvprojektā, proti, gājēju tiltiņā zem Akmens tilta esot uzprojektēts nepareizi, līdz ar to nepieciešams to pārprojektēt un veikt ekspertīzi.

Kā liecina informācija, kas iesniegta domes deputātiem, projekta īstenošana notiek par kopējo summu līdz 30 500 000 eiro, ieskaitot būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas. Mūkusalas ielas krastmalas nostiprināšana un saistītās infrastruktūras būvniecība izmaksās 23 968 099 eiro, būvuzraudzība izmaksās 205 437 eiro, bet autoruzraudzība - 26 136 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Kā ziņots, veicot Mūkusalas krasta promenādes pārbūvi, pašvaldības mērķis ir attīstīt Daugavas krastmalu kā iecienītu iedzīvotāju atpūtas vietu. Līdz 2025. gadam degradētā Mūkusalas ielas krastmala kļūs par vizuāli pievilcīgu, modernu un labiekārtotu promenādi, kurā būs patīkami un droši uzturēties gan rīdziniekiem, gan Rīgas viesiem.

Projekta ietvaros paredzēts rekonstruēt Mūkusalas ielas krastmalu 2,3 km garumā un izbūvēt labiekārtotu promenādi. Būvdarbu laikā paredzēts nostiprināt Daugavas krastmalu, izbūvēt drošu gājēju un veloinfrastruktūru, tajā skaitā gājēju pārejas tiltu zem Akmens tilta, atjaunot inženierkomunikācijas, labiekārtot vidi, padarot vēl vienu pilsētas vietu par pievilcīgu un mūsdienīgu ārtelpu. Mūkusalas krastmalas pārbūvi veic SIA "Tilts".