Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Kā no guļamistabas atnācis!" Jēkabpils iedzīvotāja šokēta par šofera "nepiedienīgo izskatu"
foto: jekabpilslaiks.lv
Ilustratīvs attēls.
Novadu ziņas

"Kā no guļamistabas atnācis!" Jēkabpils iedzīvotāja šokēta par šofera "nepiedienīgo izskatu"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Īstu vētru sociālajos tīklos izraisījusi kāda Jēkabpils iedzīvotāja Anna, kura paudusi sašutumu par ,viņasprāt, nepiedienīgo pilsētas autobusa šofera ģērbšanās stilu.

"Kā no guļamistabas atnācis!" Jēkabpils iedzīvotāj...

"Bijām šokā no redzētā. Autobusa šoferis pie stūres sēdēja, kā no guļamistabas iznācis – īsos šortos un “maikā” jeb apakškrekliņā, var teikt puspliks. Skats bija nepatīkams. Uzskatu, ka tā var staigāt savās mājās, bet ne vadīt sabiedrisko transportu, pārstāvot uzņēmumu kā darbinieks. Vai tad Jēkabpils autobusu parka šoferiem nav formas, vasarai atbilstošu kreklu ar īsām piedurknēm un plāna auduma garo bikšu? Tāpat arī, ja ir tik karsti, cik esmu lasījusi, tad autobusu parka autobusiem jābūt aprīkotiem ar kondicionieriem?” savu attieksmi pauž Anna.

Vairums ļaužu sievietes pausto uztvēruši ar uzjautrinājumu, norādot, ka "šokēties varētu, ja šoferis būtu atnācis uz darbu Ādama kostīmā", vai norādot, ka "vasaras laikā cilvēkam nav jāsēž ziemas jakā". Ilze veltījusi līdzjūtīgus vārdus šoferim norādot, ka "mēs visi esam tikai cilvēki, un šoferiem neesot viegli visu dienu nosēdēt oficiālajā formā". Savukārt, Iveta uzskata, "ka šoferi būtu pamatīgāk jākontrolē, jo šis esot jautājums, kas saistīts ar darba ētiku".

SIA “Jēkabpils autobusu parks" valdes priekšsēdētāja Aija Vetere medijam "Radio1.lv" norāda, ka "uzņēmums neregulē, kā ģērbties šoferiem. Tāpat pārvadātājiem netiek nodrošināts darba apģērbs".

"Šoferi ģērbjas pēc saviem ieskatiem. Noteikts, ka apģērbam jābūt pieklājīgam. Savukārt, kas ir pieklājīgs apģērbs, tur katram var būt savs subjektīvs viedoklis,” norāda Vetere, paužot izbrīnu par šāda veida sūdzību no pasažieru puses.

Viņa arī piebilda, ka "autobusos karstajā laikā gaisa temperatūra var pārsniegt paredzētos  +24 grādus, tādēļ autobusos, kuri aprīkoti ar kondicionieri, tas tiekot aktīvi arī izmantots". Valdes priekšsēdētāja apstiprina, ka šī konkrētā reisa autobusā esot bijis kondicionieris.