Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu

Uz Ukrainu devies “TechChill” konvojs

Uz Ukrainu devies kārtējais fonda “Uzņēmēji mieram” organizētais palīdzības konvojs, kurš šoreiz tiek organizēts sadarbībā ar jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferenci ...

Sabiedrība

Automašīnas un droni - uz Ukrainu devies palīdzības konvojs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Nesen uz Ukrainu devies kārtējais fonda “Uzņēmēji mieram” organizētais palīdzības konvojs, kurš šoreiz tiek organizēts sadarbībā ar jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferenci “TechChill”, kā arī Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Automašīnas un droni – uz Ukrainu devies palīdzība...

Kopumā šajā konvojā uzņēmēji nogādās 14 transportlīdzekļus, kurus ziedojusi Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki, savukārt par uzņēmēju ziedojumiem automašīnām veikta nepieciešamā tehniskā sagatavošana un tiks segti ceļa izdevumi.

Tāpat kā iepriekš arī šajā konvojā fonds “Uzņēmēji mieram” ir sarūpējis Latvijā ražotus dronus, kuri tiks nodoti Ukrainas aizstāvju rokās dronu koalīcijas ietvarā. Kopumā jau piegādāti vairāk nekā 100 Latvijā ražoti, augstas kvalitātes droni.

“Šobrīd redzam, ka tehnoloģiju inovācijas ir ne tikai ekonomikas izaugsmes, bet arī drošības stūrakmens. Jaunuzņēmumu un militāro tehnoloģiju loma kara apstākļos ir ļoti būtiska. Mums ir ļoti daudz, ko mācīties no Ukrainas pieredzes, un arī Latvija var piedāvāt plašas sadarbības un atbalsta iespējas. Konvoja ietvaros norisināsies arī “TechChill” pasākums Kijivā ar mērķi nodibināt ciešākas saites starp abu valstu tehnoloģiju sektoriem, jo ticam, ka kopā esam stiprāki,” saka biedrības “TechChill” valdes locekle Līva Pērkone.

“Ir pagājusi 831 diena kopš pilna apmēra uzbrukuma sākuma un ir pagājusi 831 diena kopš “Uzņēmēji mieram” sniedz palīdzību Ukrainas aizsargiem. Sadarbojoties ar Latvijas uzņēmēju kopienu un valsts institūcijām, fonds mērķtiecīgi turpina palīdzēt tajās pozīcijās, kuras Ukrainas bruņoto spēku vienībām nepieciešamas visvairāk, tajā skaitā transportlīdzekļi un droni” atzīst “Uzņēmēji mieram” direktore Laura Skrodele.

Fonds “Uzņēmēji mieram” kopš pilna apmēra uzbrukuma Ukrainas bruņotajiem spēkiem un civiliedzīvotājiem nosūtījis palīdzību vairāk nekā 10,6 miljonu EUR vērtībā, sadarbojoties ar Latvijas uzņēmējiem, kā arī Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Valsts policiju, Valsts Robežsardzi, Ārlietu ministriju un citām organizācijām, kuras mērķtiecīgi stiprina Ukrainas brīvības cīnītājus.