Rīgas dome noraida aicinājumu Baltijas praida laikā izkārt LGBTQ+ karogu
foto: Shutterstock
2023. gadā “Riga Pride” laikā pie Rātsnama varavīksnes karogs gan tika izkārts.
Sabiedrība
2024. gada 4. jūnijā, 19:35

Rīgas dome noraida aicinājumu Baltijas praida laikā izkārt LGBTQ+ karogu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Baltijas praida laikā pie Rīgas rātsnama netiks izkārts LGBTQ+ karogs, par to sociālajā vietnē “X” pavēstīja Rīgas domes deputāts Igors Kļaviņš (P).

Rīgas dome noraida aicinājumu Baltijas praida laik...

"Homofobijas koalīcija ir pie varas Rīgā," norādījis Kļaviņš, publiskojot vēstuli no Rīgas mēra Viļņa Ķirša, kurā viņš paudis, ka nav saņēmis atbalstu karoga izkāršanai.

"Tolerance un koleģialitāte ir vērtības, ko ievēroju savā ikdienas darbā. Atbilstoši tam, esmu apzinājis pārējo Rīgas domē ievēlēto deputātu frakciju viedokli un neesmu saņēmis atbalstu karoga izkāršanai," apliecināja Ķirsis.

Viņš uzsver, ka "saliedēta vide kā pašvaldībā, tā sabiedrībā plašāk neveidosies, pieņemot vienpersoniskus lēmumus, tādēļ aicinu respektēt kolēģu viedokli, tādējādi apliecinot tolerances, daudzveidības un mijiedarbības principus darbos."

Kļaviņš pauž nožēlu par šādu domes lēmumu, sakot, ka Latvijā un vēl vairāk Rīgā lielais vairums iedzīvotāju atbalsta saprātīgu kopdzīves regulējumu visām ģimenēm: "It īpaši Rīgā ļoti daudzi uzņēmumi ir draudzīgi LGBTK+ cilvēkiem."