foto: Ekrānuzņēmums no video(TikTok/lipinskis)
Lietus laikā Vanšu tilts kļūst par “zvaigzni”
Uz Vanšu tilta velobraucējus apšļaksta braucošās mašīnas.
Sabiedrība
2024. gada 3. jūnijs, 17:34

Lietus laikā Vanšu tilts kļūst par “zvaigzni”

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Īsais video sociālajā tīklā “TikTok” pievērsis uzmanību Vanšu tilta infrastruktūras problēmām. 

"TikTok" lietotājs @lipinskis iemūžināja skatu, kur uz Vanšu tilta pēc lietus braucošās mašīnas aplej velobraucējus. Vairāki cilvēki reaģēja uz video ar smieklu smaidiņu reakcijām. Savukārti daži citi uzrakstījuši zem video "laipni lūgti Rīgā", un "šis ir normāli".

Ārtelpas un mobilitātes departaments (AMD) ir informēts, ka lietusgāžu laikā uz Vanšu tilta pastiprināti uzkrājas lietus ūdens un novade, deformētā seguma dēļ, ir apgrūtinoša. Situāciju plāno uzlabot tuvāko gadu laikā, veicot Vanšu tilta rekonstrukciju.

“Šobrīd ir izsludināta apspriede ar piegādātājiem projektam “Vanšu tilta būvprojekta izstrāde, pārbūve un autoruzraudzība”, piegādātāji jautājumus vai komentārus par Vanšu tiltu, pirms iepirkuma izsludināšanas, var iesniegt līdz 3. jūnija plkst. 23.59. Iepirkumu plānots izsludināt pēc apspriedes noslēgšanās un saņemto priekšlikumu izskatīšanas”, ziņo AMD.

Savus priekšlikumus Vanšu tilta infrastruktūras uzlabošanai AMD ir devusi arī apvienība "Pilsēta cilvēkiem". Aprīlī savā sociālajā tīklā "Facebook" viņi publicēja ziņu par nepieciešamo tilta remontu, kā arī jau agrāk publicēja ziņas par to, kā kustību uz tilta varētu uzlabot, ja velobraucējiem tiktu atvēlēta daļa no brauktuves. Rūdolfs Golubovs, "Pilsēta cilvēkiem" valdes priekšsēdētājs, informēja, ka naktīs uz tilta dažkārt varot redzēt avārijas dienesta darbiniekus.