FOTO: spītējot negaisam, Imantas tirgū labdarības pasākumā vāc līdzekļus "ķepu terapijas" projektam — īpaši apmācītiem suņiem, kas slimnīcā veicina bērnu atveseļošanos
"Labdarības tirgus diena II", kurā vāc līdzekļus "ķepu terapijas" projekta īstenošanai (foto: Santa Dunaiska)
Sabiedrība
2024. gada 2. jūnijs, 17:59

FOTO: spītējot negaisam, Imantas tirgū labdarības pasākumā vāc līdzekļus "ķepu terapijas" projektam — īpaši apmācītiem suņiem, kas slimnīcā veicina bērnu atveseļošanos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 1. jūnijā, Imantas tirgus teritorijā notika šī gada viens no skaļākajiem labdarības pasākumiem – “Labdarības tirgus diena II”. To organizēja labdarības biedrība “Pipars” sadarbībā ar “Imantas tirgu” un “Grilētāju brālību”. Šogad ziedojumi tika vākti Bērnu klīniskās universitates (BKUS) un Bērnu slimnīcas fonda (BSF) projektam “Ķepu terapija” (kanisterapija).

“Labdarības tirgus diena II” Imantā kanisterapijas projektam; 01.06.2024.

“Labdarības tirgus dienu II” organizēja labdarības biedrība “Pipars” sadarbībā ar “Imantas tirgu” un “Grilētāju brālību”. Šogad ziedojumi tika vākti Bērnu ...

gallery icon
45

Kanisterapija Latvijā ir zināma vairākus gadus, bet tikai 2024. gadā tā pirmo reizi ienāk BKUS slimnīcā. Pozitīvas emocijas no saskarsmes ar īpaši apmācītajiem suņiem gūst ne tikai bērni, bet arī viņu ģimenes locekļi un Bērnu slimnīcas darbinieki. Šo terapiju var izmantot ne tikai, lai dāvātu bērniem prieka brīžus un veicinātu atveseļošanos, bet arī lai bērniem uzlabotu sociālās iemaņas un fizisko stāvokli.

Apmeklētājus nebaidīja lietus un pērkons. Īpaši tika padomāts par aktivitātēm, ko piedāvāt pasākuma apmeklētājiem. Notika gan tirdzniecība, gan dažādas degustācijas, miestarklases un koncerti visas dienas garumā.

Uz skatuves kāpa Agneses Šīrantes bērnu vokālā grupa “Kukuragi”, duets “Neprāts”, grupas “Sub scriptum” un “The Tunes”, Diona Liepiņa, Horens Stalbe un Speiss kā arī “Gatis Mūrnieks ar grupu”. Vakaru noslēdza “Laime pilnīga”. Par īpaši gardu piedzīvojumu parūpējās “Grillētāju brālība”, kas visas dienas garumā kurināja grilus un pasniedza šašliku gatavošanas meistarklasi uz kuru tika aicināti visi interesenti. Māksliniece Sabīne Irbēna rīkoja bezmaksas vēja zvanu darbnīcu. Neizpalika jau par tradīciju kļuvusī Imantas tirgus atrakcija - izjāde ar zirgiem. Pasākuma vadītājs, atraktīvais iluzionists un dzīvnieku draugs Toms Felkers, ik pa brīdim apmeklētājus pārsteidza ar, kādu burvju triku un balona zvēriņiem. 

Pasākumu organizēja labdarības biedrība “Pipars” sadarbībā ar “Imantas tirgu” un “Grilētāju brālību”. Organizatori izsaka vissirsnīgāko paldies, katram kurš apmeklēja pasākumu un veica ziedojumu tam paredzētajās kastītēs “Ķepu terapija” un cer tikties nākamgad!