Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: "Man mātes instinkts ir lielāks nekā ego!" Iedzīvotāji atklāj, kādēļ kļuvuši par audžuvecākiem
foto: Ekrānuzņēmums
Ieva atklāj, kādēļ kļuva par audžumammu.
Sabiedrība

VIDEO: "Man mātes instinkts ir lielāks nekā ego!" Iedzīvotāji atklāj, kādēļ kļuvuši par audžuvecākiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Katru dienu Latvijā vairākiem bērniem tiek meklēta audžuģimene, tomēr ģimeņu, kas būtu gatavi uzņemties šīs rūpes nepietiek. Audžumammas Ilze, Inga un Ieva atklāj savu motivāciju uzņemties rūpes par audžubērniem.

VIDEO: "Man mātes instinkts ir lielāks nekā ego!" ...

"Kad savi bērni izaug lieli, māja paliek tukšāka - viens aiziet, tad otrs," sajūtās dalās Ieva, "bet man bija sajūta, ka resursu vēl pietiek, lai piepildītu savu brīvo telpu un vietu sirdī. Turklāt, mans mātes instinkts ir lielāks par ego. Es varēju sev sacīt, ka tagad esmu brīva un veltīšu laiku sev, bet gribējās piepildītu dzīvi, vakarus un brīvdienas."

Savukārt Ilze atklāj, ka "jau sen par šādu iespēju bija domājusi, tomēr gadu laikā priekšplānā izvirzījās citas lietas un šī iecere aizmirsās. 

Ģimenēm, kas kļūst par audžuģimenēm, ir ļoti dažāda motivācija – tā var būt balstīta personīgajā pieredzē, dažkārt ģimenes tieši uzrunā vietējās bāriņtiesas darbinieki saistībā ar kāda bērna likteni, dažas ģimenes pie vēlmes palīdzēt nonāk personīgās izaugsmes ceļā vai vērojot situāciju sabiedrībā, bet citas ir gatavas dalīties savā mīlestībā pēc tam, kad pašu bērni ir uzaudzināti un aizgājuši savā dzīvē.

"AIRI Vecākiem" ārpusģimenes aprūpes atbalsta centrs jau sešus gadus atbalsta un izglīto uzņemošās ģimenes - audžuģimenes, adoptētājus, aizbildņus un viesģimenes. Pateicoties šīm ģimenēm, bērniem rodas iespēja izaugt stabilā un pasargātā vidē. Šobrīd Latvijā ļoti trūkst audžuģimeņu, tādēļ aprūpes centrs aicina iedzīvotājus sniegt savu atbalstu.

Plašāk skaties video!