Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ātrie, armijnieki un glābēji Cēsu un Valmieras novadā izspēlē katastrofas scenāriju
foto: Facebook / Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests
Mācības "Ausma" notiek jau piekto reizi.
Novadu ziņas

Ātrie, armijnieki un glābēji Cēsu un Valmieras novadā izspēlē katastrofas scenāriju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Daudz cietušo, mākslīgās asinis, traumas un ātra rīcība, lai glābtu – Cēsu un Valmieras novadā ātrā palīdzība, armijnieki un glābēji stiprinājuši savu gatavību rīkoties krīzes situācijā kopīgās mācībās “Ausma”.

Ātrie, armijnieki un glābēji Cēsu un Valmieras nov...

Pagājušās nedēļas noslēgumā Cēsu un Valmieras novadā norisinājās Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rotas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta kopīgās mācības “Ausma”, kuru laikā tika pārbaudītas sadarbības prasmes palīdzēt vienlaicīgi daudz cietušajiem.

Mācībās iesaistījās Vidzemes brigādes zemessargi, Valsts robežsardze, NBS Gaisa spēki, Vidzemes slimnīca un Cēsu klīnika.

Mācību laikā izmantotas mākslīgās asinis un mulāžas brūču un traumu atveidošanai.

“Ausma”, kas notiek jau piekto reizi, ir praktisks piemērs, kā trenēt iesaistīto institūciju rīcību un gatavību militāra apdraudējuma gadījumā, kā arī stiprināt Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rotas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, civilo ārstniecības iestāžu, Valsts robežsardzes Aviācijas un speciālo operāciju pārvaldes un Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku savstarpējo sadarbību Vidzemē. 

Kā norāda Latvijas Republikas Zemessardzē, kopš 2018. gada Zemessardzes 2.Vidzemes brigādē notiek plānota un mērķtiecīga Medicīnas rotas attīstība un pilnveidošana. Šajā laikā dienestu Zemessardzes 2. Vidzemes brigādē uzsākuši vairāk nekā 60 praktizējoši mediķi – ārsti, medicīnas māsas, feldšeri, kā arī vairāk nekā 35 karavīri un zemessargi, kuri vēlas apgūt medicīnas prasmes un papildināt jau esošās iemaņas.